Следвайте ни

Столичани и шуменци взеха златото на Държавното по кикбокс в Пазарджик

viber icon

Емоционални и атрактивни битки белязаха Държавното първенство по кикбокс в стиловете К1 и фул контакт, което за първи път се проведе в Пазарджик.

Домакините от клуб "Спартак Пазарджик-2014" с председател Илко Аджов пък се бяха постарали и създадоха невероятна атмосфера.

На двата ринга в спортна зала "Васил Левски" се изиграха общо 64 финала. Всеки мач бе внимателно наблюдаван от селекционерите Станислав Бахчеванов и Владимир Вълев за допълване на националните отбори в различните стилове.

Те останаха впечатлени от стила на игра на шампионите Михаил Велчовски от СК "Победа" от Враца в стил К1 при мъжете до 71 кг. и Христо Христов от СК "Боил" в стил фул контакт при мъжете до 75 кг.

Освен медали и грамоти за медалистите, организаторите бяха осигурели купи за първите три отбора в класирането по медали.

Ето и класирането:

ФУЛ КОНТАКТ:

1. "Стар Тийм"(София)

2. "Боил"(Варна)

3. "Тайгър Тийм"(Перник)

 

К1:

1. "Шуменска Крепост"(Шумен)

2. "Легия"(Варна)

3. "Спартак Пазарджик-2014" 

 

Председателя на конфедерацията Галин Димов изрази положителното си мнение за състезанието. "Доволен съм, въпреки всички премеждия и проверки на изрядността ни. С общи усилия успяхме да реализираме един силен откъм състезатели и качествен кикбокс турнир. - коментира Димов . - Направихме всичко възможно и резултатът е повече от видим. Имахме нужда от този турнир след месеците без спорт. Вярвам, че когато работим заедно и всички клубовете гледаме в една посока нещата ще се получават все по-добре.

Димов обяви, че занапред ще се предпочитат кандидатите за домакини, които могат да осигурят два ринга.

"За нас това не беше просто състезание а истински празник на кикбокса. Срещите бяха разпределени по равно на двата ринга, успявахме да приключим навреме и така давахме възможност на бойците да си починат и да се концентрират за финалите. От сега нататък ще следим внимателно заявките и при нужда винаги ще провеждаме шампионатите на два ринга. Убеден съм, че това ще даде много по-добри резултати и ще вдигнем нивото на кикбокса в бъдеще", посочи председателят на конфедерацията.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?