Следвайте ни

Сестри Стоеви ще участват на Олимпиадата!

Треньорът Кесов: Благодарим на кмета и община Пазарджик, че ни повярваха

viber icon

Състезателките на “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, двукратните Европейски шампионки на двойки жени (2018, 2021) - Стефани и Габриела Стоеви, ще играят на Олимпиадата в Токио.

Това стана ясно, след като Световната федерация по Бадминтон, обяви края на квалификационния цикъл за Игрите. 

Още по-хубавата новина е, че благодарение на точките, спечелени от Европейската титла преди две седмици, състезателките ни изместиха от осмото място за Олимпиадата тайландската двойка и така увеличиха шанса си за по-добър жребий за групите - да бъдат втори поставени в предварителната си група, което може да отвори голям шанс за атакуване на призовите места, а защо не и медали.

Треньорът Неделчо Кесов коментира успеха: "Горди сме, че състезателки на спортен клуб от Пазарджик -  “Бадминтон-скуош клуб Пазарджик”, донесоха квота за Олимпийските игри за България, където ще имаме и възможност за атакуване на призово класиране.

Благодарим на нашите Златни момичета, както за спечелената втора Европейска титла на името на пазарджишкия спорт, така и за класирането им за Олимпиадата, което е продължение на традицията пазарджишки бадминтонисти да бъдат част от най-високия форум в спорта.

Изключителни благодарности към кмета на град Пазарджик Тодор Попов и ръководителя на сектор спорт към Община Пазарджик Ренета Камберова за това, че преди три години и половина ни повярваха и положиха неимоверни усилия да убедим и да привлечем към пазарджишкия спорт двете топ състезателки. Както и на сестри Стоеви, че повярваха в проекта за развитие на пазарджишкия спорт и поставиха началото на един страхотен период с две Европейски титли, няколко Държавни титли на единично и двойки жени, Държавна отборна титла за жени, а сега и олимпийска квота на името на пазарджишкия спорт."

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?