Следвайте ни

Респект! Нина Рангелова обяви търг в помощ на дете в нужда

viber icon

Нина Рангелова показа за пореден път, че освен голям спортист е и голям човек.

Станалата преди два месеца майка плувна шампионка подаде ръка на дъщеричката на треньора Панайот Паздерков – Анна, която е диагностицирана с детска церебрална парализа (Спастична квадрипареза).

Рангелова организира през Атлантическия океан виртуален търг на свои бански костюми, с които да бъде събрана сумата за лечението на момиченцето, което е на 3 години и 7 месеца, но все още не може да ходи, сяда самостоятелно и дори пълзи трудно.

За подобряването на нейното двигателно и умствено развитие е препоръчано лечение в Китай. Заболяването засяга централната и периферна нервна система. В следствие на това Ани Паздеркова трудно контролира движенията на крайниците си. Първият курс, който ще трае около 4 месеца, са нужни 35 000 лв.

В тази сума са включени необходимите изследвания, медикаменти, процедури, транспорт и престой в Китай.

Рангелова ще пуска всеки ден, точно в полунощ, по един бански костюм за търга в групата на списание „Плуване & Водна топка“ във Фейсбук.

Стартът бе даден на 18 срещу 19 февруари.

Това не е първият случай, в който трикратната участничка на олимпийски игри и притежателка на над 70 рекорда организира благородни инициативи.

По време на държавния шампионат през лятото на 2014-а на столичния басейн „Диана“ направи търг за болния от аутизъм Алекс Колев. Бяха разиграни вещи на световни звезди, с които Нина е имала досега и приятелства.

Голямото наддаване за фланелка на Майкъл Фелпс спечели Антъни Иванов, поел от нея щафетата.

През 2017-а Рангелова направи фотосесия в порутен пловдивски басейн, за да сигнализира за състоянието на спортната база у нас.

Ето и пълният текст от апела на Нина Рангелова за набирането на средства за лечението на дъщеричката на треньора и председател на търновския Царевец Павайот Паздерков и съпругата му Нина.

Както много от вас вече са разбрали, един от нашите треньори - Панайот Паздерков, има нужда от нашата помощ, за да осигури на 3-годишната си дъщеричка едно по-добро и щастливо детство.

В този ред на мисли реших да организирам виртуален търг и да продам моите състезателни бански костюми от последните ми години като състезателка по плуване и да даря парите на семейство Пездеркови.

Всеки ден, точно в полунощ, ще пускам по един бански костюм и всеки един от Вас ще има възможността да наддава над първоначалната цена в коментарите. Ще има общо 5 женски и 3 мъжки бански (любезно предоставени от моя съпруг).

Търгът за опредения бански костюм ще приключи след точно 24 часа и той ще бъде пратен до победителя с наложен платеж (включително и цената на доставката).

Първият  бански държи специално място в моето сърце, защото с него плувах на полуфиналите и се класирах за финала на 200 м св. стил на последното ми европейско първенство в Лондон през 2016 г. Надявам се да носи много успехи и финали и на момичето, което го спечели.

В днешно време има много неща, които ни разделят, но сега е нашият шанс да се обединим, за да можем да помогнем на 3-годишната Анна.

Ако има и други плувци, които имат желание да се включат в търга, нека ми пишат или се свържат директно със сем. Пездеркови.

Благодаря!/

Дарителската сметка на Анна Панайотова Паздеркова:

IBAN : BG02UBBS80021067319740

При Банка ОББ

Помогнете на Ани и ТУК

Източник: Василен Димитров

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?