Отиде си голям радетел на спорта

Организаторът на Маратона на приятелството в Плевен и основател на спортния клуб "Бегач" Станислав Георгиев е починал внезапно в неделя, съобщи съпругата му.

Георгиев беше в основата и на Балканския 1000-километров ултрамаратон. Чрез него за седем години бяха събрани над 131 хил. евро за благотворителни дейности в България и Румъния.

С всеотдайността си Станислав Георгиев се превърна във вдъхновител на много хора. "За всички, които го познаваха и са го виждали на стартовата линия на състезания, да ръководи или да доброволства с цялото си семейство, Стан беше истинско вдъхновение и шампион на духа. Той направи 1000km Balkan Charity Challenge много преди наоколо да има ултра изпитания и успя да свърже две държави които обичаше - България и Румъния", обявиха от клуб "Бегач".

От клуба допълват, че Георгиев е от първите българи, завършвали IRONMAN. "Всяка година на рожденния си ден Стан участваше в инициативата "run your age", където бягаше толкова километра, на колкото години е. Тази година щеше да избяга 55. Продължавай да бягаш там някъде, Стан. Винаги ще останеш номер 1 и вдъхновение за нас", добавиха от "Бегач".
"Дневник"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Boyka Arsova

Boyka Arsova

30.03.2020 | 21:35

От името на ветераните маратонци поклон и светла му памет. Стан, ще останеш в сърцата ни! Бойка Арсова

Отговори
3 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?