Следвайте ни

Национални състезатели по кикбокс на ринга на TERES Sparring Day

viber icon

Над 100 кикбоксьора от 11 клуба от София, Пловдив, Пазарджик, Нова и Стара Загора, Бургас, Свиленград и Мадан участваха на TERES Sparring Day в залата на пловдивския клуб Терес. Традиционната среща събра кикбоксьори от цяла Южна България, които изиграха 90 двубоя в стил лоукик.

Събитието стартира с най-малките надежди на българския кикбокс деца на 7-8 годишна възраст. Традиционно те предизвикаха много емоции в публиката и заредиха събитието с много настроение. Залата на TERES GYM & FIGHT CLUB, Пловдив бе препълнена от родители и приятели, които с голям ентусиазъм подкрепяха престрашилите се да влязат между въжетата. След тях дойде време на ринга да се качат някой от звездите на кикбокса не само у нас, а и в световен мащаб.

TERES Sparring Day качи на ринга Димитър Петров световен шампион по кикбокс за юноши, Константин Михайлов балкански шампион по кикбокс и носител на множество медали от световни и европейски първенства по муай тай и кикбокс, Огнян Мирчев вице европейски шампион по кикбокс за юноши, Христо Калайджиев европейски шампион по кикбокс за юноши, Карина Петкова световна и европейска шампионка по Муай тай, както и още много титуловани състезатели по кикбокс. Зрители и участници имаха възможност да се насладят на качествен и оспорвани двубои по правилата на кикбокса.

TERES Sparring Day бе уважен и от администрацията на кмета на Пловдив Здравко Димитров в лицето на заместник-кмета „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков. Двамата с председателя на клуб Терес Николай Драганов обсъдиха развитието на кикбокса в града. В присъствието на националният селекционер по кикбокс на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай Станислав Бахчеванов бе дискутирана и възможност да се организира републиканско първенство по кикбокс в Пловдив през тази година. Заместник-кмета заяви подкрепата си за развитието на спорта ни на общинско ниво.

Бахчеванов не скри впечатленията си от TERES Sparring Day: „Силно съм впечатлен от организацията създадена от домакините от Терес. Двубоите бяха много стойностни и на много високо ниво, всички се раздаваха на максимум. Бях приятно изненадан от най-малките дечица, които показаха завидни умения и техника. В полезрението ми влезна доброто представяне на юношата Благовест Май, национала Огнян Мирчев, Димитър Петров и Христо Калайджиев от Свиленград, Константин Михайлов, Георги Манов, както и девойките от Нова Загора и Пазарджик, направиха страхотни двубои. Мога да кажа, че всички национални състезатели продължават да надграждат своите умение. Пожелавам им да завоюват световни и европейски титли през тази година, защото те го заслужават, и вярвам, че това е по силите им. Поздравления за всички бойци, които показаха голям характер и мъжество. Впечатление ми направи освен перфектната организация на събитието, и много добрата подготовка на бойците от Терес“.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?