Мениджърът на Кобрата: Хърн блъфира, мач Пулев - Джошуа ще има

Мениджърът на Кубрат Пулев Ивайло Гоцев поздрави Антъни Джошуа и агентът му Еди Хърн за втората световна титла, която дойде снощи след победа над Анди Руис. Пред "Марица" Гоцев обяви, че мачът между довереникът му Пулев и Джошуа ще се състои. Той определи като блъфиране изявлението на Хърн, че този бой няма да го има, тъй като Джошуа ще играе срещу Уайлдър. "Ние идваме на ред - задължителният претендент на IBF Кубрат Пулев, това е следващият мач на Джошуа", каза Гоцев пред репортера ни.


Според Ивайло Гоцев няма шанс Джошуа да се бие още веднъж с Руис или да има обединителен двубой за всички пояси. "В този мач беше тъжно да гледаме разликата в категориите на двамата, но сега Антъни Джошуа има противник, който може да погледне очи в очи - това е Кубрат Пулев и ние сме много радостни. Двамата са със сходна физика, изглеждат добре и всички ще са доволни отново да ги видят да се гледат един срещу друг", каза още Гоцев.

Според мениджъра на Пулев българският боксьор веднага започва да готви тактиката си за сблъсък със световния шампион. Според правилата Джошуа трябва да защитава пояса на Международната боксова федерация (IBF) до края на май.

"Тази среща завърши добре за бизнеса - пак имаме лицето на бокса – Антъни Джошуа, който се боксира брилянтно и така изглежда. Направи бой, който трябва да спечели на всяка цена".

Кубрат Пулев пък поздрави Антъни Джошуа от профила си в "Туитър".


"Искам да поздравя Ей Джей и Еди за това, че си върнаха титлата и очаквам с нетърпение да срещна Ей Джей в следващия мач, както IBF разпореди. Резултатът този път ще е различен, гарантирам го", написа Пулев. Българинът трябваше да се изправи срещу Джошуа през 2017 г. в Кардиф, но тогава получи контузия на гръден мускул и се отказа в последния момент.

Веднага след двубоя в Саудитска Арабия обаче и другата версия Световна боксова организация (WBO) поиска в рамките на 180 дни Джошуа да защити пояса. Официален претедент на WBO е украинецът Александър Усик, който се качи в най-тежката категория.

Джошуа държи и други два пояса - Световна боксова асоциация (WBA), както и Международна боксова организация (IBO), който обаче не е считан за един от най-престижните.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?