Кошмар! Световна шампионка по гимнастика си сряза вените

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Александра Солдатова е направила опит за самоубийство.

Солдатова беше хоспитализирана в Москва с дълбоки разрези на лявата ръка. Лекарите забраняват контакт с нея, заради тежкото ѝ състояние, съобщават руските медии, цитирани от БНР.

Изданията отбелязват, че гимнастичката е опитала да пререже вените си. Води се следствие.

Според здравните работници по време на разговорите с нея тя е била в агресивно състояние. В момента Солдатова е в психосоматичния отдел на Института "Склифосовски". Диагностицирана е с булимия.

Преди няколко дни президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и старши треньор на руския национален отбор Ирина Винер съобщи, че заради здравословни проблеми Александра Солдатова в момента не тренира и ще пропусне първото за сезона състезание – Гран При на Москва, което започва утре в руската столица.

"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на ниво ДНК. Те се почувстваха в процеса на порастване. Сега ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми. За това в Баку игра (Екатерина) Селезнева. Шампионатът беше квалификация за олимпийските игри. Когато Саша е готова ще се върна в отбора, тя е част от него. Аз много я харесвам и искам тя да продължи да се състезава за Русия", заяви Ирина Винер.

Александра Солдатова пропусна световното първенство в Баку през септември миналата година, след като преди това по време на турнир в Португалия припадна и не успя да завърши надпреварата.

През 2016 година световната и европейска шампионка с ансамбъла на България Цветелина Стоянова  падна от шестия етаж, като основната версия бе опит за самоубийство.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?