Габи Петрова: Вярвам в себе си! ВИДЕО

Спортист №1 на България за 2015 г. Габриела Петрова демонстрира отлично настроение и самочувствие преди старта си на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин. Състезателката на Локомотив Пловдив не скри, че има амбиции за призово класиране, но не пожела да прогнозира конкретен резултат или място. Звездата ни в тройния скок трябваше да се пребори с две хернии в кръста, за да се завърне в елита на дисциплината след две години ходене по мъките. Тя стигна своя апогей през 2015-а, когато стана втора на европейското в зала и четвърта на световното на открито в Париж.

“Тренирах разбега в последната седмица. Ще видим какво ще стане Положих доста усилия. Дано там да успея да го направя по точния начин. Спокойна съм, щастлива съм и вярвам в себе си. Мисля, че работата, която свършихме и нивото, което показвам, е едно добро ниво. Така че отивам да се състезавам с настроение. Мечтая за много неща, но какво ще стане не искам да прогнозирам”, заяви Габи.

Петрова е доволна, че освен в нея в дисциплината ще се състезава още една българка - световната шампионка за девойки до 20 години Александра Начева. 

“Друго е, когато сме две. Все пак за Алекс това е първи такъв голям форум при жените. Аз съм сигурна, че ще й бъде много интересно и й пожелавам едно силно състезание”, каза още Габриела.

Тя няма търпение да стъпи на легендарния стадион в Берлин, където Юсейн Болт постави световния си рекорд от 9.58 секунди в спринта на 100 метра. Догодина спортното съобърежие предстои да бъде реконструирано, а лекоатлетическата писта - премахната.

“Еуфорията ще е доста голяма. Засега съм го виждала само на снимки. Изглежда много впечатляващ. Преставям си пък и като се напълни с публика колко ще е хубаво. Въобще ще бъде едно страхотно преживяване”, завърши Габи, която се надява през тази седмица да изненада себе си, като подобри върховото си постижение за сезона.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?