Следвайте ни

Димитрина Къндева: Отворете залите, не само кината

viber icon

Уважаеми Господа,

като човек който се занимава със спорт от както се помни и за който спорта не е само професия, а вдъхновение, отдаденост и страст искам само да кажа: нашите състезатели не са вещи, които ще си стоят 2-3-4 или колкото решите месеца ....докато някой реши, че последни ще бъдат отворени спортните зали, които се оказаха най-опасното място (по-опасни от ресторанти, магазини, кафенета, хотели и каквото се сетите друго).

Когато им позовлите да влезнат след тези 2-3-4 или колкото решите месеца те няма да са същите - те ще са безвъзвртано загубили много от това, което са градили с месеци и години. Много от това, за което са работили и са се борили с цената на много труд, болка и усилия. Не ми обяснявайте как те ще поддържат физическа форома в къщи и по градинките месеци наред....за елитни състезатели това е смешно! Всеки спортен специалист го знае.

Защо решихте, че най-дисциплинираните хора, няма да спазват санитарни и хигиенни изисквания? Защо решихте, че ще подложим здравето на нашите състезатели, за които треперим и пазим педантично години наред - достатъчно отговорини сме, за да преценим как да организираме тренировъчен процес, който да е безопасен за тях - те са нашето богатство и нашия дългогодишен труд, те са нашата надежда, те са нашите деца!!!!

Защо решихте, че хората, активно занимаващи се със спорт, хората най-много грижещи се за своето здраве ще го подложат на риск, та оставихте затворени и фитнес залите? Мога да изброявам до утре,колко в мометнта е нужно на всики деца, спортували активно години наред в залите, деца на които сме изграждали навици и умения, деца които сме възпитавали и които са като наши собствени да се връщат постепенно към спорта....няма да ми стигне мястото тук!

Защо никой не говори как да се подпомогне и запази спорта. Разбрахме за бизнеса, туризма и всичко останало....ревем колко искаме да сме здрави - да сте чували, че спортът е здраве?

И моля да бъда разбрана правилно - не искам да се конфронтирам с другите сфери, за които е позволено да се развиват в някаква нормалност - НЕ! Пожелавам им лека по лека да успеят да се измъкнат от тази ситуация.

АЗ ПИТАМ - КОГА НА СПОРТА ЩЕ СЕ ДАДЕ ТОЗИ ШАНС!

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

Mina Qkimova

14.05.2020 | 19:18

Защо не излезе министър Красен Кралев да каже някоя дума за спорта.Къде се скри този човек.Само за "Левски" се говори!

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?