Чичо Венци за Божинката, Благо и умните на Титаник

Президентът на СлавияВенцеслав Стефанов говори пред Sportal.bg. В него босът на белите направи интересна прогноза, че до две, три или четири години ще има български футболисти в топ отборите на Европа. Стефанов разкри, че е посъветвал Божинов да послуша сърцето си и да отиде в Левски, а също така обяви, че ЦСКА няма шанс за титлата, тъй като отстъпва по много показатели на Лудогорец. 
 
“Шести или седми - това са две от нещата, които Славия ще гони. Като седми имаш шанс да играеш с третия или четвъртия в мач за евротурнирите. Виждате колко изравнени са силите в българския футбол. Всеки може да бие всеки. 
 
Майсторството във футбола е на първо място, но и късметът е важен. И на “Титаник” е имало умни и интелигентни хора, но са нямали късмет. Ще се постараем да стигнем до евротурнирите”, каза Стефанов, който коментира и евентуален трансфер на бялата звезда Галин Иванов в Левски. 
 
“Галин Иванов беше лидер. Човек, който с играта си даде много на отбора. Спечелихме много битки. Превърна се в сериозен лидер и фактор в българското първенство. Гласуваха му доверие в националния отбор и той го оправда. Дойде при нас по собствено желание, без финансови тежести, и аз му обещах, че ще го пусна в друг отбор без да му правим спънки. Мисля, чеЛевски няма шанс за Галин. Ако Галин е умен, а съм сигурен, че е такъв, шансовете му за Левски трябва да бъдат минимални. Той се опари. А нали знаете, че когато се опариш от прясното мляко, започваш да духаш и киселото”, каза босът на белите, който обяви, че е доволен от тенденцията българските клубове да залагат на повече родни футболисти.
 
“Не съм новатор. Обикновен българин съм. Нашите момчета не са по-лоши от тези на Балканите - сърби, гърци, румънци. Колкото повече български футболисти играят в първенството, толкова по-добре за националния отбор. Сигурен съм, че хората искат да гледат българи в отборите си, а не бежанци, които идват и вземат една камара пари. Да, нека има чужденци - и млади, и опитни. Но Обертан дойде тук, подкара го яваш-яваш, а си взимаше парите. 
 
След две, три или четири години съм сигурен, убеден съм, че български футболисти ще играят в топ отборите на Европа. Ако Десподов беше футболист от Хърватия, цената му щеше да е минимум 20 милиона. Но те си държат на техните футболисти. Колко чужденци са продали сърбите и хърватите? А колко местни футболисти?! Стотици”, добави президентът на Славия, след което призова държавата да помага на всички, а не само на определени български клубове.
 
“Има огромен натиск някой да спасява Левски, някой да спасява ЦСКА, а клуб като Локомотив го оставиха в миманса. Сега Иван Василев се опитва да направи нещо. 
 
Необходима е помощ от държавата, но тя да бъде разпределена максимално справедливо между всички клубове”, допълни Стефанов, който прогнозира, че Лудогорец със сигурност ще спечели титлата. 
 
“Няма шанс някой да измести Лудогорец от първото място. Собственикът на Лудогорец твърдо е решил да участва в групите на ШЛ. Вероятно ще се подсили за лятото, а той има тази възможност. Не е като другите - имаме желание, но нямаме възможност. Друг е въпросът с кого ще тръгне за тази битка. За ШЛ се тръгва с печени треньори - знаещи, можещи. Нямам нищо против Сухия, но тук става въпрос за сериозни мачове. 
 
Разберете, ЦСКА няма шанс. Аз съм “за” някой да детронира Лудогорец, за да бъде интересно българското първенство. Хората от Левски и ЦСКА ще ми се разсърдят, но нямат тази сила. Ако Мауридес отиде някъде и без Десподов, нападателната им мощ сериозно ще отслабне, но понякога се случват и чудеса”, разясни Стефанов.
 
“Левски го виждам между трето и четвърто място. За следващия сезон не знам как ще изглеждат, но пак ще се борят за тройката, при всички случаи.
 
Нека този, който работи в Левски, да работи максимално за футбола. Ако е Васил Божков, съм сигурен, че няма да е куче влачи рейс, както досега. Няма да дава да се пилеят средствата”, допълни босът на белите, който разкри, че е говорил с Божинов за трансфера му в Левски.
 
“Казах на Валери: “Ти си левскар. Отиди там, където те кара сърцето. Тепърва да чакаш голям трансфер?! Ако нещо се случи за Китай, отиди после. Тук играй за кеф - за себе си, за Левски, за публиката.”
 
Относно конкурентите на Славия в битката за Европа в лицето най-вече на Берое и Ботев Пд, Стефанов каза: “Берое и Ботев са финансово добре подплатени. Берое е държавен отбор. Държавата да ти дава 5-6 милиона, само играй и си щракай с пръсти. Чувам, че и Бербатов щял да се върне да играе”, каза Стефанов, който завърши с отговор на въпрос за Георги Петков. 
 
“Гошо Петков каза, че с тези футболисти може да играе и до 50. Все още няма футболист от българското първенство, който да го бие на джитбол. Някой ако иска, аз залагам за Гошо Петков. Когато Гошо е на вратата, отборът играе по един начин. Когато не е на вратата, играе по друг начин”, завърши Стефанов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?