Българин забогатя с 5 милиона долара в Ню Йорк

Роденият в България Александър Георгиев, който подписа нов договор с отбора от Националната хокейна лига на САЩ и Канада – „Ню Йорк Рейнджърс“, ще стане по-богат с близо 5 млн. долара. Това съобщават от "Гласът на България".

Нашето момче е поставило подписа си върху контракт за още 2 години. Според медиите в САЩ той ще получава по 2,425 млн. долара на година. Това означава, че в края на договора вратарят ще е по-богат с 4,85 млн. долара.

 Единственият българин в историята на NHL подписа нов договор с "Ню Йорк Рейнджърс". Георгиев е единственият хокеист, роден в България, който е имал възможността да играе в едно от най-силните първенства в света.

Той и семейството му напускат Русе, за да заминат за Русия, когато Александър е още бебе. Там вратарят започва хокейната си кариера, като по-късно играе и в първенството на Финландия.

През 2017 г. Георгиев се присъедини към 4-кратните носители на Купа Стенли „Ню Йорк Рейнджърс“ като свободен агент.

През последния сезон роденият в Русе Александър игра в 31 срещи, като допускаше средно по 3,04 гола на мач и спаси 91 процента от отправените към вратата му удари. В цялата си кариера в NHLтой има 77 мача.

В момента той е на 24 години и се очаква през следващия сезон да бъде резерва на руснака Игор Шестьоркин.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?