Следвайте ни

Атлетите няма да покриват олимпийски квоти това лято

viber icon

Шефовете на световната атлетика обявиха, че резултати, постигнати в периода между 6 април 2020 г. и 30 ноември 2020 г., няма да се считат за олимпийски нормативи за Игрите догодина.

Квалификационният период се замразява, за да се осигури справедливо разпределение на квотити за Токио, тъй като пандемията от коронавирус попречи на много атлети да водят адекватна подготовка, докато други имаха възможност да продължат нормално тренировъчен режим.

Счита се, че атлетите, които са покрили нормативи за Токио от началото на квалификационния период през 2019 г. до 5 април 2020 г. са се квалифицирали за Олимпийските игри и ще могат да бъдат селектирани в националните отбори за Токио през 2021 г.

Крайният срок за покриване на квоти е 29 юни 2021 г. за всички дисциплини с изключение на маратона и 50 км спортно ходене, за които дедлайнът е 31 май 2021 г.

"Благодаря за детайлната работа на комисията на спортистите, откъдето считат, че спирането на олимпийските квалификация в този период ще даде време за подготовка и ще осигури справедливо разпределение на квотите, тъй като в момента спортистите имат затруднения в провеждането на тренировки и придвижването по света", каза Себастиан Коу.

Олимпийските игри трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август това лято, но бяха отложени заради пандемията и пренасрочени за 23юли - 8 август 2021 г./bgathletic.com

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (1)

Лора

08.04.2020 | 10:17

Жалко, щеше да стане една интересна олимпиада, всичко отново се обърка по света, както на много хора животите...!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?