Следвайте ни

Агентът на Кобрата пред "Марица": Мачът с Джошуа трябва да е в края на юли

viber icon

Екипът на българския професионален боксьор в тежка категория Кубрат Пулев не спира да работи за мача за световната титла версия WWF срещу първенеца на планетата Антъни Джошуа. Както е известно насроченият за 20 юни двубой на Тотнъм стейдиъм в Лондон бе отложен, заради пандемията от корона вирус. Това значително утежни плановете на двата щаба, а неизвестността за бъдещето внесе допълнително объркване на ситуацията.
Пред "Марица" агентът на на Кобрата Ивайло Гоцев сподели, че края на юли би било много удачно време мачът с Джошуа да се състои. "Всички ние преживяваме трагедията, която е обхванала целия свят. Спазваме правилата, помагаме с каквото можем на пострадалите. Животът по света обаче не бива да спира. Той си върви. Спортът е част от живота на хората. Боксът в частност дава емоции на хората. В много по-трудни времена за човечеството спортният живот не е спирал. Ще ви дам за пример Голямата депресия в САЩ, двете световни войни през миналия век. 
Скоро се очаква дори пикът на заразяване и смъртност в Ню Йорк да премине. 
Ние трябва да сме готови за момента, когато пандемията ще отмине. Но дори да не е преминала напълно, мачът на Кобрата с Джошуа може да се състои. 
Тези дни имах дълъг и емоционален разговор с агента на Джошуа - Еди Хърн и дискутирахме различни възможности. 
Вече е напълно достъпен 15-минутният тест за COVID, а съвсем скоро се очаква и по-надежден. Не е реално да се тестват 70 хиляди души, които биха дошли на стадиона за двубой между Кобрата и AJ. Напълно реално е обаче това да стане с 200 души, колкото са необходими за провеждане на двубоя - двата щаба плюс телевизионните екипи. Мач без публика към момента изглежда нещо напълно допустимо спрямо ситуацията в света. И съм сигурен, че ще привлече значителен зрителски интерес. Ние можем да дадем на хората по света едно страхотно шоу, от което те се нуждаят в тези толкова трудни времена. Според мен, краят на юли е удачен момент за нашия мач", сподели пред "Марица" Ивайло Гоцев.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?