Агентът на Кобрата: Джошуа и екипа му ги е страх от мача с нас

Ивайло Гоцев, мениджърът на Кубрат Пулев, в специално интервю за "Марица":

- През седмицата агентът на Антъни Джошуа Еди Хърн обяви, че вие единствен вярвате в успеха на Кубрат Пулев в мача за световната титла. Прав ли е Хърн?

- Еди е много опитен и хитър човек. Неговите думи обикновено бият в няколко посоки, а освен това трябва да се тълкуват и между редовете.

Несъмнено той е казал истина, че аз съм убеден и вярвам, че Кубрат може да победи Джошуа. Но не съм само аз. Пулев също е убеден и вярва в силите си. Целият екип вярва, че можем да постигнем успех и да донесем голямата радост за България и българите по света.

- Какво подхранва тази ваша вяра и убеденост?

- Аз виждам как тренира Кубрат. Виждам неговото израстване, неговата увереност. Той е в отлично физическо състояние, а на негова страна е и опитът. Освен това сигурно сте забелязали, че последните изяви на Антъни Джошуа са далеч от перфектното. 

Първо той съвсем неочаквано загуби от Анди Руиз. На реванша изобщо не беше толкова убедителен, колкото се очакваше да бъде, въпреки че Руиз беше по-слаб, отколкото при победата си в първия мач. 

В техния щаб се усеща нервност и нотки на неувереност. Това блъфиране и желание двубоят с Кобрата да е непременно в Англия издават един вид страх да излязат извън дома.

При нас е точно обратното. Ние излязохме с предложение за Истанбул, за да могат повече българи да гледат на живо мача. Да подкрепят Кубрат и да изпитат национална гордост. Независимо от крайния изход на един такъв мач, фактът, че българин играе за световната титла, е голямо постижение за родината.

Аз съм убеден, че при една добра подготовка Кубрат може да победи Джошуа.

- Какво предстои в подготовката?

- Кубрат и треньорите свършиха страхотна работа на лагера в Белмекен. В събота заминаваме за Щатите, за да гледаме мача между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри. В САЩ ще премине още един етап от подготовката за около месец. След това се връщаме в Европа, където ще започнат спарингите и решителната част от тренировките преди мача. По всяка вероятност това ще е в Германия, където има качествени спаринг партньори и отлични условия за занимания и възстановяване.

- Не може ли този етап от подготовката да е в България. Не разполагаме ли с база и ресурси за това?

- Не, а и не бива. Този етап от подготовката изисква спортистът да се откъсне от света, от делничните проблеми и от естествената си домашна среда. Той трябва да е концентриран единствено върху тренировки, възстановяване и настройване за мача. 

- Кубрат Пулев бе забъркан в един неприятен скандал с Национална спортна база и комплекса и в Белмекен. Получи обвинения, че дължи пари. Имате ли коментар на това?

- Аз ще се въздържа от коментар. В същото време искам да кажа, че Кубрат е направил това изявление под ефекта на емоциите. Той е реагирал чисто емоционално на това, което вижда. Базата в Белмекен е наистина национално богатство. И него го е заболяло от състоянието <210>. Това е продиктувало изказването му, а не желанието да се конфронтира с някого, най-малко пък с държавните институции. 

Всеки сам може да се убеди в какво състояние е спортната ни база. И като отиде до Белмекен и види какво е, и като види в какво състояние е построеното преди време.

За да имаме елитен спорт, ние трябва да разполагаме с бази. Преди, когато спортът е бил приоритет, са се строили бази, на които са се изграждали големите ни шампиони. 

Когато съм в България, аз пътувам доста из страната и честно да ви кажа, ме боли, като видя изградени прекрасни съоръжения, които тънат в руини. Едно от тях е в Баня, Карловско, където има уникален комплекс, а сега просто му е сложен катинара. 

Не искам да атакувам никого. Подчертавам това. Но ако искаме да имаме здраво бъдещо поколение българчета, ако искаме да изпитваме национална гордост от големи шампиони, ние трябва поне малко да възстановим базата и защо не да изградим нова според съвременните изисквания. Виждам, че се работи в тази насока, но трябва още повече средства и енергия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?