Семпъл Академик Бултекс 99 разби Ямбол

Академик Бултекс 99 прекъсна серията си от пет поредни загуби в НБЛ. След паузата за Купата и евроквалификациите тимът победи Ямбол като домакин със 77:61 в мач от 19-ия кръг на редовния сезон. Пловдивчани стигнаха до победата след слабо първо полувреме и обрат през второто. Така те излязоха еднолично на шеста позиция с 8 победи и 11 загуби, а ямболии продължават да са последни с 2-17. В следващия кръг Академик посреща Спартак Плевен, а Ямбол – Берое.

Равностойна първа четвърт, преминала през няколко смени на водачеството, доведе до 19:18 в полза на ямболии. Те продължиха със силната игра до почивката и на моменти поведоха с двуцифрена разлика, но Академик успя да се приближи на три точки на полувремето за 32:35.

Силните моменти на домакините бяха през второто полувреме, когато те затегнаха защитата и заиграха силно в нападение, обръщайки резултата. След 24:14 през третата част вече те бяха в по-силна позиция и се възползваха, откъсвайки се далеч напред още преди средата на последния период, за да си осигурят по-спокойно доиграване на мача.

За победителите 22 точки и 7 борби записа Шакир Смит, 14 вкара Василие Кнежевич, а с 12 плюс 7 борби се включи Васил Бачев. За тима дебютира Михаил Танев, който игра 15 минути и записа 3 точки и 3 борби. Контузеният Ивайло Тонев не беше в групата за мача.

В дебюта си с екипа на Ямбол Ричард Амарди регистрира 15 точки и 7 борби. По 10 вкараха Стивън Крун, Евгени Иванов и Дарин Иванов. Последният, както и Петър Вукович играха, въпреки че са пропуснали голяма част от подготовката заради контузии, а Крун също се завръща след травма. За тима дебютираха още Кръстан Кръстанов (5 точки, 5 борби) и Костадин Лазаров (3 точки).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?