Баскетболният Академик се включи в "Заедно за Ангел"

Академик Пловдив проведе открита тренировки за журналисти в зала "Сила", на която представи новите си попълнения и екипи.

Този сезон студентите ще играят в два десена - черно-бели с оранжев орнамент и бяло-черни също с оранжева добавка. Екипировката е с марката “Тута”, която е собственост на литовската звезда в баскетбола Арвидас Сабонис.

Тренировката бе водена от треньора Йордан Янков и неговия помощник Александър Груев. Преди нея пловдивчани сложиха по един автограф на клубен потник, който ще бъде предоставен за благотворителния търг в кампанията “Заедно за Ангел”, който ще се проведе в събота на клубната база на Ботев в Коматево.

“Наблягаме на кондиционната подготовка. Все още не сме тренирали толкова много в зала. Целите пред клуба са да играем атрактивно и да налагаме българските играчи. На този етап селекцията е приключена. Пожелавам на всички да са здрави и ние като отбор да се развиваме във всеки един мач”, заяви старши треньорът Йордан Янков.

Студентите започват с контролите в събота (12 септември), когато ще гостуват на Левски Лукойл в София.

На 17 септември от 17:00 приема Спартак Плевен, на 19 септември играе срещу Ямбол отново в Пловдив.

Следват две контроли срещу румънски тимове - на 23 септември срещу Сибиу и на 25 септември срещу Тимишоара, като и двата мача са в Пловдив.

На 3 октомври пловдивският тим гостува на Черноморец в Бургас.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?