Балкан излъга Академик Бултекс 99 с 9 тройки на Петков

Балкан записа много важен успех в Националната баскетболна лига на старта на третото завъртане. Пред собствена публика тимът победи Академик Бултекс 99 със 103:99 в изключително интересен и оспорван мач, преминал през няколко обрата и решен в последните минути. В основата на успеха бе Венцислав Петков, който отбеляза 9 от общо 19-те тройки за своя отбор в срещата и завърши с общо 31 точки.

След контузии в съставите на двата тима се завърнаха КрисМинков и Питър Олисемека. Домакините обаче бяха без Павел Иванов, който е настинал.

Победата бе „зелените“, които имат и шест поражения. Съперникът им днес е с баланс 8-9.

В следващия кръг тимът на Небойша Видич посреща Рилски спортист, докато Академик Бултекс 99 гостува на Берое.

Двубоят започна по-добре за гостите, които дръпнаха с 13:7 след добър старт на Васил Бачев и Никола Вуйович. В края на частта „зелените“ намалиха изоставането си само на точка, но след десет минути игра съперникът им водеше с 30:26.

Малко след началото на втория период Балкан стигна до пълен обрат при 34:32, което принуди Асен Николов да вземе прекъсване. Последваха оспорвани минути, но след това пловдивският тим направи серия от 10:1 и поведе с най-голямата разлика в мача до момента за 47:39. Въпреки силните изяви на Микейл Хопкинс, домакините не успяваха да спрат Васил Бачев и на почивката Академик Бултекс 99 водеше с 51:45.

След паузата Балкан заигра по-добре и преди последната част резултатът отново бе равен при 74:74. Невероятни десет минути изигра Венцислав Петков, който само за третата четвърт вкара 17 от точките на своя отбор.

Подемът в играта на домакините продължи и през заключителния период. Те продължиха да нижат тройка след тройка и в средата на частта поведоха с двуцифрена разлика за първи път в срещата при 92:81. Гостите не се отказаха и 16 секунди преди края стопиха пасива си само на 2. „Зелените“ обаче не допуснаха нов обрат и след два успешни наказателни удара на Павлин Иванов оформиха крайния резултат.

Венцислав Петков бе най-резултатен за победителите със своите 31 точки. Микейл Хопкинс завърши с 23 точки и 10 борби. Павлин Иванов вкара 17 точки, а 10 има ЛаМаркъс Рийд.

За Академик Бултекс 99 много силно игра Васил Бачев, вкарал 34 точки. Трой Франклин наниза 20, а с 18 е Питър Олисемека.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?