Академик заплете спора за бронза след първи успех над тим от Топ 3

Академик Пловдив победи Балкан със 72:59 (20:20, 16:10, 16:12, 20:17) във втория мач от финала за 3-то място в НБЛ. Мачът бе в зала СИЛА. Резултатът в серията е 1:1, а третият решителен мач за бронза е в Ботевград  в неделя.

Николай Николов се разписа със 17 точки и 5 борби за Академик Пловдив. Обрад Томич оформи дабъл-дабъл – 15 и 11 борби. Йере Вучица, Джахий Карсън и капитанът Васил Бачев добавиха по 11 точки, като първият овладя и 10 борби, а последният направи 7 асистенции.

Димитър Димитров бе най-добър с 15 точки и 9 борби. Сияни Чеймбърс отбеляза 11. Дарко Балабан остана с 10 борби плюс 8 точки.

„Много се радвам, че за първи и за последен път публиката ни видя на живо и беше при спечелен мач. Много съм доволен от момчетата, играхме като отбор. Успяхме да се съберем след тези 5 поредни загуби, които за пръв път ни се случват през сезона. Доволен съм от играта ни“, коментира след успеха на своя Академик над Балкан  треньорът Йордан Янков.

„Имаше напрежение, имаме 24 грешки, но всеки един бе мотивиран, имаше голяма енергия и от пейката. Ще бъде изключително трудно да обърнем серията, но няма невъзможни неща. Присъствието на феновете на Балкан със сигурност ще повлияе. Не смятам, че имаме психологическо предимство, просто трябва отново да играем по този начин. Мисля, че имаме предимство над Балкан във физически аспект“, е мнението на треньора на пловдивчани, които ще гостуват в Ботевград на 23 май.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?