Академик жени падна и от Септември

Септември 97 записа петата си победа за сезона в женскатаА група. Като домакин в зала „Триадица“ в София отборът се наложи над последния в класирането Академик Пловдив с 78:50. Така тимът вече е с актив от пет победи и три загуби и при загуба на Славия от непобедения до момента Берое Стара Загора ще излезе трети, а при победа на славистките ще дели третото място с тях. Пловдивчанки пък са с 1-7, след като претърпяха шесто поредно поражение. В следващия кръг Септември посреща Локомотив Стара Загора, а Академик посреща Славия.

Само в първата четвърт от срещата резултатът беше близък, като гостите се задържаха близо зад съперника си. През втория период столичанки се откъснаха далеч напред и имаха контрола над мача при 42:26 на почивката. След подновяването на играта темпото се запази и Септември се откъсна още по-напред, предрешавайки изхода от мача, а равностойна последна част само запази статуквото.

Ивона Илиева (на снимката) беше над всички за победителките с 39 точки плюс 7 борби и 5 отнети топки, с 11 точки се включи Михаела Петрова, а с 8 и 9 борби – Борислава Денчева.

За Академик Анна Римпова направи дабъл дабъл от 27 точки и 17 борби, а с 13 точки се отчете Петя Аргирова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?