Академик Бултекс 99 с шеста победа в НБЛ

Академик Бултекс 99 победи Спартак Плевен като домакин в мач от 13-ия кръг на НБЛ. Пловдивчани се наложиха с резултат 79:70, като това бе втора поредна победа за тях и техният баланс е положителен – 6 победи и 5 загуби, а мястото им е веднага след челната четворка във временното класиране. Плевенчани пък претърпяха четвърто поредно поражение и са осми с актив 2-9. В следващия кръг Академик гостува на Черноморец .

Пловдивчани започнаха мача по-силно и поведоха още от началото, като бяха напред през първия период, който затвориха при 26:21. Малко по малко те стигнаха до двуцифрен аванс през втората част, а на почивката водеха с 45:36.

Гостите обаче не се отказваха и след почивката се противопоставиха сериозно на противника си, спечелвайки третата част и приближавайки се на едва пет точки при 52:57. След 65:60 в средата на заключителната четвърт домакините направиха серия от 8:0, с което решиха срещата и доиграха по-спокойно последните минути.

Петима баскетболисти на победителите завършиха с двуцифрен актив, като 17 точки отбеляза Шакир Смит, а по 13 – Васил Бачев (6 асистенции) и Василие Кнежевич (13 борби).

За Спартак Мартин Маринов вкара 15 точки, с 12 се включи Николай Маринов, а с по 11 – Димитър Маринчешки (12 борби) и Константин Коев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?