Академик Бултекс 99 нае крило/гард от Берое

Баскетболистът на Берое Ивайло Тонев ще бъде преотстъпен в тима на Академик Бултекс 99 и ще довърши сезона в Пловдив, съобщиха от старозагорския клуб.

До решението се стига, за да може 21-годишният състезател да запише повече игрови минути. Берое обаче ще запази правата си върху него с приключването на шампионата.

Тонев пристигна в Стара Загора през лятото на 2018 г. От началото на сезона той взе участие в 20 мача, в които има средно по 6 точки, 2 борби и 1 асистенция.

Хасковлията е пожарен вариант за спасяване на сезона на студентите, които наскоро се разделиха със Зак Люис и центъра Обрад Томич. Баскетболистът пристигна в Академик през лятото и взе участие в общо 25 мача във всички турнири. В тях той се отчете средно с по 12.4 точки и 6.8 борби. 

Тонев е атакуващо гард/крило и не е решение на проблема, но ще внасе свежест в схемите на треньора Асен Николов.

Напомняме, че Академик Бултекс 99 изчерпа лимита си на чужденци за този сезон (общо 10 по регламент). По тази причина спешно се търси и роден център, но асортимента на пазара е повече от нищожен, а и парите, с които да бъде привлечен. Напълно вероятно е Академик Бултекс 99 да довърши сезона в настоящия си състав.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?