Следвайте ни

Грешна следа: Зад "Сити Билд Строй" стоят сериозни инвеститори

viber icon

Сериозни инвеститори стоят зад "Сити Билд Строй" ООД - дружеството, което вдига 7-етажната кооперация на ъгъла на ул. "Победа" и бул. "България". Заради дългия списък с фирми, в които имат участие съдружниците, репортерът на "Марица" тръгна по грешна следа с усещането, че става дума за схема с "изчистване" на задлъжнели дружества. 

Оказа се, че един от хората, които стои зад проекта, е Деан Найденов. Той има участие в 19 фирми, в две от които като едноличен собственик. Основната му дейност е строителство,  търговия и ресторантьорство. Найденов държи заведенията „Ескейп“, „Елея“, „5 POINTS“ „Бушидо“, „Оникс“ и „W”.

В свързани с него фирми е имало обявяване на несъстоятелност и запори, но заради проблеми на други собственици на дялове, показва порталът за фирмено разузнаване ДАКСИ. 

Следата на "Марица" обаче е вярна по отношение на друг съдружник в "Сити Билд Строй" ООД - Димитър Савов. Той е бил е управител в  „Интертел“ ЕООД. Дружеството е със задължения към НАП в размер на 497 780 лв. То е с капитал от 5000 лв. и е прехвърлено на 73-годишния Николай Георгиев. Двамата са свързани и в „Ди ес инвест“, също основана от Савов и прехвърлена на Георгиев. През Димитър Савов е минала и фирмата „Аспект Инженеринг 77“ ЕООД. Задълженията на едноличното дружество към данъчните са в размер на 1 719 722 лв. Той я продава през 2013 г. на Александър Будаков, след което дейността спира, но не и регистрацията. В момента управител и собственик се води Петър Енчев.

Оказва се, че Николай Георгиев е едноличен собственик в 28 фирми. 22 от тях имат публични задължения към данъчните, видно от запорно съобщение за налагане на опезпечителни мерки, издадено от публичния изпълнител Кристина Кулинска-Сали. Адресът за кореспонденция на пенсионера е във Велико Търново, но всички запорирани 22 фирми са на адрес в Пловдив, ул. „София“ 44.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?