Следвайте ни

Всички целуват Борисов, рано или късно СНИМКИ

viber icon

Мнозинство в новия парламент ще има и то на ясна основа – анти ГЕРБ и Борисов. Какво тук значат някои идеологически пречки и откровената  непоносимост между лидерите, ако целта е велика и всичко се прави в името на Родината. На тази база вероятно ще стъпи и бъдещето управление на България, чиято цел явно е да свали Борисов завинаги от властта и да демонтира модела на ГЕРБ. Друг е въпросът, че никой засега не ни казва какво ще дойде след това.    

Но това е друг проблем, който ще ни сполети по-късно. Сегашният е, че в новия Отечествен фронт доста хора са целували Борисов, преди да го намразят. И като знаем какви въртиопашки са някои от тях, не е изключено отново да го разцелуват след време. 

Единственото, което прави новите играчи различни, са причините, поради които са охладнели към Борисов. За тези неща обаче повечето от тях предпочитат да мълчат. Но пък архивите говорят: 

Слави Трифонов държи ключа за съдбата на ГЕРБ и Борисов

Вотът на 4 април отреди историческа роля на „Има такъв народ“ и Слави Трифонов явно вече усеща каква тежест се е стоварила на плещите му. Именно Дългия ще реши, дали 45-ото Народно събрание ще излъчи дайстващ кабинет или ще се разпуска по бързата процедура, за да  предаде управленските отговорности на служебно  правителство, разбирайте – на президента Румен Радев. Преди да направи каквото и да е, Слави ни дължи едно обяснение - защо днес толкова много мрази опитния Борисов, след като младият бе сред любимите му гости, които шоуменът удостояваше с най-уважителния поглед, на който е способен. 

 

Мария Капон – острието на ОФ-то

Мария Капон все още има някъде в прашасалите папки регистрацията на партия с абревиатура ЕНП. По тази линия бившата царска депутатка и евродепутатка би трябвало да е близка роднина на ГЕРБ. Самата Капон  има горещи мигове с Борисов и това личи от старите кадри. Навремето тя много искаше да стане част от политическия му проект. Заедно с приятелския си кръг и основния протестър Арман Бабикян пък е печелила не една и две обществени поръчки от учреждения, на които Борисов е бил пряк началник. Сега обаче пловдивчанвката се изявява като най-яростният противник на модела „Борисов“. Като острие на ОФ-то срещу ГЕРБ Капон громи врага със смъртоносна отрова в езика. Цитирам: "Това е само началото! В този парламент няма да ви оставя да дишате!Каквото ние решим, това ще е! Ще изпълнявате, защото знаете какво ще последва!". 

 

 

Никой не е помагал на Мая повече от Борисов

Премиерът първо и удряше рамо във вътрешнопаартийните битки с Корнелия Нинова, а след това и помогна да стане омбудсман – позиция, на  която Манолова натрупа много точки, за да е в парламента днес. 

Сега Мая е сред тези, които най-зловещо крещят  „Разпни го!“ срещу Борисов. Явно забравила думите на Христос – който е безгрешен, нека пръв хвърли камък!  Манолова обаче отдавна е скъсала с образа на праведницата и няма проблеми с различните превъплаащения. Докато търси новото си аз, тя услужливо забравя, че Борисов не пипна с пръст роднините ѝ, които служат срещу добри заплати във важни държавни ведомства – дъщеря ѝ Ралица в Министерството на труда и социалните грижи, а зет ѝ Мартин – в земеделското. Нищо лично, семейството винаги е важно.  

 

 

Като хвърляш камък в тинята, той задължително ще те опръска

Христо Иванов знае това просто житейско правило и навреме напусна блатото, за да може сега свободно да хвърля камъни в градината на Борисов. В първите месеци като правосъден министър обаче на Христо Иванов не му личеше, че се чувства некомфортно в компанията на премиера и иска да промени управляваната от Борисов държава. Явно е прогледнал по-късно за недъзите ѝ. 

 

 

Прегръдката на философа

Как са се развивали отношенията на Бойко Борисов и Ахмед Доган през годините никой никога няма да разбере. Като много други неща в живота на философа от Дръндар, и подробностите за взаимоотношенията му с Бойко Борисов са забулени в тайна. Със сигурност обаче между двамата са прехвърчали искри – понякога на ползотворно приятелство, понякога от сблъсък на интереси. 

 

 

Девата от „Позитано“ е чиста

Ако вярваме на снимките в интернет и социалните мрежи, най-безгрешна е що се отнася до връзките с Борисов е Корнелия Нинова. Парадоксът е, че въпреки годините на БСП в опозиция, столетницата под ръководството на Нинова не бе припозната от българите като политическата сила, която ще демонтира модела на ГЕРБ. 

Вероятно защото самата Нинова твърде често сменя боята и приятелите си. Някои от които на всичко отгоре от години са близки с Борисов.

 

Днес политиците от всички партии твърдят, че ще ни донесят промяна. Убедени са, че точно те ще сложат край на модела, който много българи явно не харесват. А след тяхната решителна намеса вече няма да сме на дъното на Европа по доходи и на върха по социално неравенство и корупция. 

За да ни убедят, разчитат най-вече на късата ни памет. Следите обаче остават. Затова е добре политиците да внимават къде и с кого се целуват, ако не искат някой ден да ги сочат с пръст като Юда.   

 

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (47)

Колев

Колев

17.04.2021 | 19:21

Що не обърнеш внимание авторе на някои подробности. Гергов "издигна" Нинова точно както Бойко искаше да я сложи зад звънеца на парламента и разчитайки на това да я извади от опозицията. Гергов искаше да си купи кукла на конци. Разочарованието беше естествено, щото Нинова е далеч по-умна и от двамата. Както твърди Вацев, в БСП освен социалисти е пълно с либерали, които не могат и да се крият, стари партийни принцове, които си живееха щастливо при Сергейча и при Миков. Е появи ли се читав човек у нас веднага се нахвърлят да го задушат, историята ни е пълна с такива примери. Ние сме тъпи, подли и продажни, изключенията го потвърждават. Все в във вашия вестник бяхте разпънали на кръст един от най-големите съвременни умове-проф Иво Христов. Такива мекерета като Спас Гърневски, Гергов и др. определят моралния облик на пловдивската политическа аристокрация. За града под тепетата с неговите разбити улици и тротоари, с неговите престарели дървета по улиците, за мръсния въздух, който не се диша, всичко това украсено с огромното ТУГЕДА. такава дума няма в нашия роден език , което показва че сме колониални парцали.

Отговори
16 14
2 antenki

2 antenki

16.04.2021 | 10:51

Mire atee mos sfeetttttt zavet bokaiiii..,,

Отговори
2 2
Anatema

Anatema

16.04.2021 | 06:22

BOYKO BORISOV E STEFAN STAMBOLOV NA DNESHNA BULGARIYA,PROSTO NYAMA PO-DOBAR OT NEGO,KATO VSEKI NAROD NAY-SPRAVEDLIVO E ZASLUJIL UPRAVNITSITE SI !

Отговори
21 20
Дидо

Дидо

15.04.2021 | 14:27

Ицо Иванов май не само е целувал ами и други неща е правил

Отговори
8 21
Васил

Васил

15.04.2021 | 10:18

Христо Иванов, предвид факта, че е бил министър на Борисов, това го прави един обикновен интересчия.

Отговори
32 18
Читател

Читател

14.04.2021 | 23:02

Четох коментарите.Има хубави,има и тъпи.Ами Руси, как да нямаш извод в статията ти.Иначе добра.Изводът ти е в заглавието , шефе на Марица.

Отговори
8 18
Читател 2

Читател 2

19.04.2021 | 06:26

Всичко е добре,защото истината трябва да се знае,но когато говориш за твоя фаворит г-н Борисов изпускаш да кажеш той как се отмята.Изброените господа се отмятат с години,а г-н Борисов се отмята от думите си след часоне когато ги е казал. Иначе "Марица"е по-добра от Блиц.

Отговори
9 9
ВНИМАНИЕ  Издирва се лицето Джанко Джанков заподозрян в умишлен палеж

ВНИМАНИЕ Издирва се лицето Джанко Джанков заподозрян в умишлен палеж

19.04.2021 | 15:55

ВНИМАНИЕ Издирва се лицето Джанко Джанков заподозрян в умишлен палеж на къща на ул. Христо Чернопеев 10 , гр. Пловдив (до Здравна каса) . Ако знаете нещо за него съобщете в най-близкото поделение на МВР.

Отговори
1 1
Цецо

Цецо

14.04.2021 | 20:17

Най-щастлив Боко ще бъде когато започне да го целува бай Ставри.Руси не можа да предвидиш този момент.

Отговори
32 22
Гого

Гого

15.04.2021 | 11:42

Надявай се Цецо. Бай Ставри отдавна умря,а за да вкарат Борисов в затвора трябва прокурори и съдии за това!

Отговори
21 9
Сик

Сик

14.04.2021 | 18:32

Руси, между другото гледам останалите медии почнаха да се усещат, че Тиквата си отива и снемиха тона, ама ти явно не си разбрал.

Отговори
40 39
Браво

Браво

14.04.2021 | 19:31

Чудесно написано. Поздравления за журналиста

Отговори
37 22
Гого

Гого

15.04.2021 | 11:43

Не знам какво гледаш,но имаш кокоша слепота!

Отговори
2 15
Малко достойнство

Малко достойнство

14.04.2021 | 18:09

Руси, Руси, не всеки е отрепка като теб.

Отговори
31 27
Що се сърдиш

Що се сърдиш

14.04.2021 | 19:33

Човекът казва истината

Отговори
30 27
Логичното

Логичното

14.04.2021 | 18:06

В статията определението за Юда приляга най-адекватно само на главния герой!

Отговори
22 24
petar

petar

30.04.2021 | 16:13

super napisano, bravo

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?