Следвайте ни

Спас Гърневски: Президентът може да се озове от два стола на земята

viber icon

 Спас Гърневски, депутат от ГЕРБ, бивш кмет на Пловдив, специално за „Марица”:

 

Ще изразя лично мнение за обявеното от президента Румен Радев сваляне на доверието от кабинета на Бойко Борисов. Атаката срещу управлението започна от първия ден от съставянето на кабинета от опозицията в лицето на БСП и на г-жа Корнелия Нинова като главно острие. Към тази атака открито се включи и президентът с цел сваляне на правителството, предсрочни избори и идване на власт на БСП. Всъщност тази партия и президентът са едно цяло с координираните им действия. Показват го опитите за нагнетяване на напрежението, тримесечното партизанско движение на БСП преди европейските избори през 2019 г., когато напуснаха парламента и тръгнаха да бунят обществеността с някаква нова Визия за България.

Още на 2 януари прогнозирах, че президентът ще оглави окончателно недоволството, без да се крие зад гърба на БСП, на Нинова и на всички, които не искат западната ориентация на България и затова не искат това управление.

Недопустимо е президентът на България да изрече думите: Свалям доверие от кабинета! Той няма право по конституция да сваля доверие от правителство, което е получило доверие от народа. Това е най-вече свързано с хибридната война, която Русия несъмнено разиграва в България. Помним признанието на ген. Леонид Решетников, че той е утвърдил този президент, едва ли не, че други хора се опитват да диктуват политиката на България. Тук нещата вече получават своето обяснение.

Според мен на президента Радев не му пречи кабинетът, пречи му парламентът. Той иска властта. Иска президентска република, ако не - да е премиер. Всички негови действия, включително с искането за самолетите Грипен, показват, че някой стои зад него, дърпа му конците. Дали наистина има руска намеса и те дърпат конците на БСП и на президента - ще проличи, ако се сбъднат думите ми, ако той зареже Президентството, за да става премиер. Нинова е много малка, за да му попречи.

Но съм убеден, че не могат да разбият управляващото статукво, народът е зад правителството - показа го и на местните избори преди 3 месеца. А президентът ще си изяде боя, на каквито и да са избори. И накрая от два стола може да се окаже на земята - нито президент, нито премиер.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

polkmjn

02.03.2020 | 18:49

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 1

Спас Спасов

06.02.2020 | 14:29

Президентът можеше да се озове на земята ако беше Спас Гърневски – известният на Пловдив пролетарски поет...

Отговори
12 5

Спас Гърневски

07.02.2020 | 15:03

Адаш, да си титулуван за пролетарски поет по времето на управлението на червената хунта е изключително признание. Значи все пак е имало хора които са защитавали обикновенните хора, онеправданите, пролетариата... Що се отнася до митичните стихове на комунистическата пропаганда, с които съм възпявал БКП,все още се надявам да прочета някой от тях но вече 30 години никой не е публикувал и куплетче . Бъди жив и здрав.

Отговори
5 2

Ваньо Костов

09.02.2020 | 20:31

Като те видя със златната акция и се хващам за кобура!!!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?