Следвайте ни

Слави да се жени в парламента! На момента

viber icon

В сградата, чийто вход е украсен с един надпис с три „Е“-та, в момента се върши нещо невиждано и нечувано. Депутатите са се хванали за гушите в лют спор и сред крясъците и обидите успях да дочуя само откъслечни фрази като: намаление, основа, редукция, замразяване. 

Ясно, казах си, тези светли натури, излъчени от народа, в момента са се хвърлили в героичен дебат, без маски и без грим, спешно да бистрят стратегия срещу бедствието. Това, което връхлетя света и България в мащаби, непознати от Втората световна война. 

Законотворците, викам си, яростно законотворстват, отстояват идеи, предлагат промени. Въздухът в пленарната зала така е наелектризиран от интелектуалната им мощ, че чак може да даде на късо Съединение. Кой друг, мисля си, освен тези 240 мозъка, които, събрани в едно, надхвърлят – поне по обем, и мозъка на Айнщайн, могат да спасят републиката. Щом се води парламентарна, на тях се пада честта да водят – и по конституция, и по призвание. Те, викам си, сега се хвърлят с голи гърди – и то не само депутатките, срещу невидимите амбразури на невидимия фронт.

Ей такива патриотични вдъхновения ме обзеха, докато слушах отделните фрази сред шумотевицата. Тези хора явно полагаха законотворческите основи на стратегията, според която: 

Българският народ трябва да оцелее, и то по възможност целокупно. Първо от връхлетелия го вирус, след това от задаващата се невиждана по размери икономическа криза, след това от социалната, за която никой все още не говори. Трябва да оцелее в един свят, който ще бъде толкова променен, че и свръхбогатите държави ще се борят за място под слънцето, да не говорим за една бедна държавица като нашата. 

И всичко това, естествено, изисква незабавни решения, идеи, проби, защото всеки пропилян час ще ни струва скъпо. И точно затова нашите депутати не пилеят време в излишни спорове.

Така си мислех, докато разбрах за какво бил страшният скандал, който тресе парламента. И какво намалявали, редуцирали и замразявали избраниците. Спорели за заплатите си! 

Милите! Ако това се беше случило в английския парламент през 1940-а, и Чърчил щеше да хвърли кърпата. Добре че си нямаме Чърчил.

Та като разбрах това, се успокоих. Само искам да им предложа трите „Е“-та от надписа „СъЕдинЕниЕто прави силата“ немедлено да бъдат преобразувани в €.

И още нещо: веднага да предоставят пленарната зала за студио на Слави Трифонов. Да не се мъчи с шоуто си в покрайнините на столицата. Така ще се съчетае хем стария мерак на стария ергенин да се ожени за политиката, хем всеки депутатин ще си намери роля в шоуто. 

Щом шоуто трябва да продължи, да бъде поне в студио, което най-добре му пасва. 

 

Красимир Димовски

Красимир Димовски

Журналист - екип "Общество"

Красимир Димовски е работил в местни и национални издания, ръководил Книгоиздателска къща “Марица”. Има самостоятелни изложби с политическа карикатура и награда „Пловдив”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

сеп

03.05.2020 | 01:35

Жалки сте! За да примамите някой да ви обърне внимание трябва да напишете в заглавието какво? -Слави Трифонов.

Отговори
0 0

маси

27.04.2020 | 19:19

свали дебелия корем че лятото дойде https://bit.ly/3aDF3Di

Отговори
0 2

Иванчо

24.04.2020 | 03:01

Тъпо-о-о-о-о...

Отговори
4 0

Потоко

17.04.2020 | 16:44

Измекярина Слав само знае да плямпа нищо друго

Отговори
14 10

Немал Ошо̀

01.05.2020 | 12:42

Срави 3фонов е като брат на Боко Бойрисов, който е като брат на Болен Лидеров. Държат се по един и същи начин! Направо са идентични в поведението си! Слушат ехото само в собствените си кухи глави преливащи от тъпотия, наглост, егоцентризъм и арогантност. В бетонните им глави нищо стойностно не влиза нито илиза.

Отговори
2 4

Аспарух

09.04.2020 | 14:18

В парламента има много, свестни хора /ПОНЕ ОТ 3-ТЕ ПО ГОЛЕМИ СИЛИ/, но има и пре,...ПРЕ достатъчно глъмаци, простаци и олигофрени. Влизането на чалгата слави И СИЕ ще допълни тази СВЕЩЕННА ПРОСТОТА/ТИЯ. АКО И ТОЯ ВЛЕЗНЕ , КАТО НАРОД ЗАСЛУЖАВАМЕ ДНЕШНИЯТ /УТРЕШЕН /ДЕН.

Отговори
31 17

Видев

07.04.2020 | 17:56

Дали е Слави или някои друг за жалост е самата истина,след дебатите един месец без заплати после сериозно увеличение сметнах лично

Отговори
29 12

Щон

07.04.2020 | 15:14

Как.ще.се.жени.Славчо нали.ЕВНУСИТЕ.нямат Жени

Отговори
36 20

Тошко

07.04.2020 | 15:29

Да, но тук евнусите се еб.т и за това трябва да са женени.

Отговори
21 16

Немал Ошо̀

01.05.2020 | 12:41

Омъжени...

Отговори
3 0

miamar

07.04.2020 | 13:28

Тази публикация няма нищо общо със Слави Трифонов, освен в нелепата смешка в послеписа. Защо ползвате името му в заглавието?! Що за журналистика, що за политика на сайта? Няма ли редактори, които да отсяват такива заблуди към читателите? Навремето в. Марица беше добро четиво за нас, пловдивчани, сега явно се превръща в жълт сайт от най-долнопробна категория...

Отговори
60 15

ivo

06.04.2020 | 18:04

Забавлявай се докато печелиш Вчера спечелих 6472 евро !http://bit.ly/2EV9lEi

Отговори
10 26

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?