Следвайте ни

Хищникът от Черногорово показа какви трябва да бъдем

viber icon

Има надежда за доброто в днешните вълчи времена. Постъпката на Стефан Дивеков – Хищника от пазарджишкото село Черногорово, който оня ден намери на автобусна спирка портмоне с близо 3 000 лева и го върна на властите е меко казано достойна за уважение. Нека бъдем честни – колко от хиляди човека на негово място биха го сторили? Един, два, пет? 

Примери като този трябва да бъдат пътеводната светлина за децата ни. Те са длъжни да знаят какво и защо се прави в такива случаи, за да бъдат преди всичко доблестни граждани на това общество.

Казват, че възпитанието се формира в първите 7 години. Айде, нека са 10. След това сякаш вече е малко възможно да повлияваме на ценностната система и морално-волевите устои на подрастващите. И когато те от малки в семейство и училище се научат да различават доброто от злото, правилното от неправилното, законното от незаконното, да могат да съзнават свойството и значението на постъпките си, ще бъдат полезни освен за себе си и за държавата. Друг е въпросът какво държавата прави за нейните граждани, но това е тема за последващ коментар.

А по ирония на съдбата постъпката на Хищникът от Черногорово явно няма нищо общо прякора му. Оказа се, че зад този псевдоним стои един почтен човек, който навремето явно е бил възпитан преди всичко да бъде добър и честен.       

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?