Следвайте ни

Епизод VIII: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

viber icon

Драги читатели, 

Ето че в първия ден от астрономическото лято сме отново заедно. Можем ли да живеем самостоятелно, без да имаме нужда от другия пол освен за продължаване на рода? Ако отговорим на този въпрос с „Да”, ще сгрешим. И то не заради някакви кой знае какви човешки качества, които бихме открили в другия пол. Не заради неговата сила, красота, доброта…. Не! Ние не можем без него, защото сме човеци, а хората трудно преминават земния си път без любов. Без любов трудно живеят дори някои животни. 

„Д-р Петков, една вечер ходих на гости у един моделиер. Докато изпробвах някои дрехи, той ме натисна в един ъгъл и макар че се дърпах, той ме облада, след което свърши върховно. После се разбрахме на никой да не казваме и понеже валеше дъжд, той ме изпрати до вкъщи. Как да обясня на приятеля си, че това беше насила, защото той не ми повярва. Е.В. Пловдив.”

Драга, Е.В. от Пловдив, трудно ще накарате някой да повярва, че това ваше вечерно похождение е било „изнасилване”. След като „върховно” сте удовлетворили моделиера и сте се наговорили да пазите вашата тайна, вие сте предприели кратка разходка под дъжда заедно с него. Може би и с някоя нова рокличка под мишница? По света има много малки мръсници, които постъпват точно като вас, а после разказват легенди. Добре, че приятелят ви не ви е повярвал. Така че занапред, до следващото ви „изнасилване”, ще трябва да лъжете единствено себе си.

„Д-р Петков, с приятеля ми се разбираме за всичко, включително и за секса. Отскоро обаче той има желание за анален акт, който за мен е ужасно болезнен. Има ли начин болката да се премахне и въобще какво да правя? И. от Пазарджик.”

Уважаема, бих ви посъветвал да вършите в леглото само неща, които са ви приятни. Ако все пак решите да опитате анален акт, използвайте лубрикант или най-обикновен вазелин. И обърнете внимание на вашия приятел върху факта, че вие сте жена все пак.

„Здравейте, докторе, аз съм на 17 г. и желая и желая да остана девствена до брака си. Отскоро имам приятел, с който практикуваме френска любов. Моля да ми отговорите дали мога да забременея, а гълтам спермата на партньора си? Т. от Стрелча.”

Не, драга Т. от Стрелча, вие не можете да забременеете по този начин. Но се опасявам, че ако твърде дълго и често продължи това, има опасност да напълнеете, тъй като мъжката семенна течност е много калорична….

„Д-р Петков, седемнайсетгодишна съм. Вече повече от година водя полов живот, но никога досега не съм стигала до оргазъм. Опитвала съм и с по-млади, и с по-възрастни, и с по-опитни и с по-неопитни. Повечето твърдят, като споделя това с тях, че съм нимфоманка. Да им вярвам ли? А как да направя така, че да изпитвам оргазъм? Било толкова хубаво… Не е частно другите да го изпитват, а аз не, нали? Светлана от П.”

Драга Светлана от П., има жени, които достигат първия си оргазъм на 25-30 годишна възраст. А има и жени, които никога не могат да изживеят това вълшебство. И това наистина не е честно! Но тези жени обикновено се наричат фригидни, а не нимфоманки, както са ти казвали твоите по-млади, по-възрастни, по-опитни и по-неопитни партньори. Така че продължавай да атакуваш своя оргазъм, но не с толкова партньори, а само с един млад, опитен, здрав и хубав мъж, когото обичаш. Успех!

„Д-р Петков, 21-годишна съм и съм влюбена в човек, който е с 8 години по-голям от мен, женен с деца. Любовта ни е взаимна, но… виждам, че няма смисъл. Как да го забравя? К-Т-Л.”

Вижте какво, К-Т-Л, за да го забравите, трябва в съзнанието ви да се настани друг. Ето защо излизайте по-често в приятели, ходете на кино, дискотека, събирания, екскурзии….  Трябва да знаете, че по тези места има много момчета, които ви очакват, а вие не им се показвате.

„Д-р Петков, пише ви едно отчаяно момиче на 16 г. Страх ме е да осъществя първия си полов акт с приятеля си, само защото се опасявам от забременяване. Препоръчайте ми най-безобидния начин за предпазване. П.Е от Пазарджик.”

Мила П.Е. от Пазарджик, най-безобидния начин за пазене е въобще да не го осъществявате този първи ваш полов акт, докато сте още ученичка. Но щом сте толкова отчаяна, то направете го с презерватив или използвайте хапчета след консултация с гинеколог.

„Скъпи д-р Петков, аз съм на 37 г. и съм влюбена безнадеждно в монах от един манастир. Какво да правя? Очаквам с вяра спасение от Вас. Ади от Велинград.”

Уважаема, за съжаление вие давате твърде малко информация за себе си. Ако сте стара мома, самотна майка или разведена, то вие сте на път да изкусите и вкарате в грях божия служите, който може би се е отказал от светския живот именно заради жена. А, ако сте омъжена, освен вече казаното има опасност вие да започнете да мамите и съпруга си, а това не е богоугодно. Има и трети вариант  - да станете монахиня и в храма господен да потърсите спасение за душата си. Бог да ви пази!

„Докторе, обяснете ми възможно ли е, като има ненаситни жени нимфоманки, да има такива и сред мъжете. И колко пъти един след друг може да бъде един мъж с жена? С.С от Пловдив?”

Оф, С.С.от Пловдив, трябва да ви призная, че ние, мъжете почти всичките сме ненаситни „нимфомани”. Лошото е, че повечето сме претъпкани с комплекси. Себелюбив сме, честолюбиви сме, сприхави и горделиви сме, често сме грандомани, мислим се за гениални и неповторими, измъчваме се от мисълта дали сме достатъчно потентни, опитваме се на всяка цена да докажем, че сме страхотни любовници. И в крайна сметка всичко това понякога ни пречи да бъдем дори един-единствен път с жена като хората. Ето защо в това отношение ние, мъжете, разчитаме предимно на вас, жените.   

Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик  

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?