Следвайте ни

Епизод V: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

viber icon

Драги читатели, 

Отново е неделя, една от последните в сезона на пролетта и любовта. Кога, ако не точно през пролетта ние можем да отворим сърцата си един за друг, да излезем от душните офиси и апартаменти сред природата и да се порадваме заедно на това велико тайнство – любовта! И да се обичаме, защото без любов няма живот!

"Д-р Петков, аз съм 29-годишна и досега не съм имала полов контакт с няколко мъже. Вече мислех, че съм фригидна, защото нищо особено не усещах, но неотдавна бях с един мъж, който ми направи… хм… френска любов…  Аз направо се зашеметих….. и ….. Започнах да плача със сълзи от удоволствие и изненада.  Сега вече ми се струва безсмислено да се любя по нормалния начин…. Т.Т. от Пловдив.”

За съжаление, уважаема, не са малко жените, които както вас твърде късно разбират какво им липсва, за да изживеят първия оргазъм. В този смисъл вие правилно сте си поплакала със сълзи за изгубените години, през които нищо особено не сте усетила. Ето защо смело продължавайте да наваксвате изгубеното. Без, разбира се, да се отказвате от традиционното любене, тъй като не е изключено след време да се появи някои мъж, който приятно да ви разплаче точно по този начин.

„Пише ви 40-годишен, разведен отдавна след несполучлив брак, без деца. И до ден-днешен, аз съм само един несретник и неудачник, защото не мога да намеря добра, хубава, умна, вярна и любяща ме жена… М.П. от Пазарджик.”

Драги господине, уви, като чета  „….добра, хубава, умна, вярна и любяща жена..”, аз не мога да направя нищо друго освен да възкликна като шопите: „Е, те такова животно нема!” Разбира се, вие имате шанс. Ако се влюбите, то неминуемо, поне в началото, обекта на вашата любов ще отговаря на всички тези изисквания. Само внимавайте да не попаднете на дама, която ще изисква от вас да сте добър, хубав, верен, смел, силен и любящ мъж.

„Здравейте, д-р Петков, аз съм на 19-сет години и преди около година започнах полов живот с моя приятел. Отскоро имам сексуална връзка с мъж, по-голям от мене с 10 години, женен – не мога да опиша миговете, в които сме заедно с него. Чувствам официалния си приятел безразличен, а и някой друг да си намеря, мисля, че ще бъде същото. От друга страна не искам вече да играя тази двулична роля. Е.А. от Пловдив.

Уважаема Е.А. от Пловдив, ето какви „пакости” вършат понякога семейните мъже. Щом ви е толкова неописуемо хубаво, във всеки случай няма да ви препоръчам манастир, в който да се покаете. Напротив. Вие така или иначе ще се разделите с „официалния” си приятел и ще продължите срещите си с онзи приказен женен мъж. Но той има семейство, роднини, приятели. Въпросът е дали вие ще си останете само невидима част от неговото семейство или ще се опитате въпреки всичко да създадете свое гнездо? Защото проблемът на Виктория от Велинград е още по-фрапиращ.

„Скъпи докторе, аз съм на 17 г., а от 3 г. съм влюбена в човек, който е с 30 години по-голям от мене. Не е женен, няма деца. Досега между нас е имало само целувки и прегръдки и аз още съм девствена. Всеки ден си пишем в чата или се чуваме по телефона. Поради разликата в годините едва ли ще можем да се оженим. Пък и родителите ми са приятели с него. Какво да правя?”

Мило момиче, от писмото ти личи, че ти си се влюбила в този чичко на 14 години. Разликата в годините не е пречка за един сполучлив брак. Има много примери в това отношение. Пречката е в това, че ти самата си просто твърде малка за под венчилото. Освен това си твърде малка и за в леглото на някой стар ерген. Без да съм пуритан, те съветвам – създай си компания от млади, интелигентни хора, организирайте си купони, партита, екскурзии, излети, дискотеки… Опитай се да се измъкнеш от натрапчивите си помисли, които те правят зависима. 

„Д-р Петков, 33-годишна съм, разведена, с две големи деца. Много обичам един семеен мъж, също с дете, но чувствам, че заради мен, напоследък нещо в семейството му не е наред. За пръв път съм истински щастлива с този мъж. Объркана съм. Моля за съвета ви. Г.Д. Пещера.”

Госпожо Г.Д. Пещера, тревожите се с основание. Защото, ако вие развалите семейството на вашия любим, то неговата съпруга ще се окаже във вашето положение – разведена с дете. Да не говорим за шоуто, наречено развод. Не че това е подло или тем подобни, но според мен не си струва всичко това, щом като и без друго се виждате. Нещо повече. Посъветвайте вашия приятел да отделя малко повече време за семейството си. Това ще укрепи и вашата връзка. 

„Д-р Петков, 16-годишна съм и с настъпването на пролетта у мен сякаш се появи някаква искра. Обектът е привлекателен, много ми харесва и мисля, че симпатията е взаимна. Посъветвайте ме как да разбера дали той ме обича, защото имам съученички, които направо действат. Марияна от П.”

Мила Марияна от П., във всеки случай ще разбереш чувствата му не като му предложиш свежото си 16-годишно тяло. Любовта се усеща не с тялото, а преди всичко със сърцето. Така че почакай неговия сърдечен любовен зов и тогава действай. Ако такъв зов не се появи, може би не си струва да се хабиш. 

„Д-р Петков, аз съм на 22 години и най-сетне започнах да дружа с едно момиче, което обичам с цялото си сърце. Но приятелката ми е разочарована от първата си любов и е много предпазлива. Помогнете ми да спечеля сърцето й. А.А. от Сърница.”

Господине, за да ви помогна лично аз трябва да идвам до Сърница, а нямам тази възможност, тъй като съм зает. Ето защо ви предлагам да си помогнете сам. Набийте някои приятел в нейно присъствие или скочете от автобуса в движение като се стремите да не паднете лошо, или пък я заведете за един уикенд на СПА хотел в Девин, а после цял месец карайте тайно на заеми. Ако всичко това не помогне, просто й подарете цвете и й кажете, че я обичате. С това се изчерпват всички възможности, след което ще трябва да си търсите някоя друга Дулцинея.  

Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик    

 

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?