Следвайте ни

Епизод II: Психоаналитикът на „Марица” отговаря на вашите въпроси

viber icon

Драги читатели, 

Времето, в което живеем, неумолимо руши представите ни за красота и хармония в традиционния смисъл на тези понятия.

Няма го вече дългото романтично ухажване преди интимната близост. Липсват многословните любовни словоизлияния, безметежното семейно щастие е само фраза, изпразнена от съдържание. Да… И все пак има любов и ние трябва да сме благодарни на съдбата, когато почувстваме нейните живителни трепети. Има и наслада от секса, макар че динамиката на времето често ни кара да се мислим за импотентни, фригидни, негодни….

”На 28 г. съм, имам някакъв опит с жените, обаче когато стане дума за „оная работа”, те жените ме отбягват…. А приятелите ми споделят за такива изживявания с разни дами, че направо се питам – аз мъж ли съм, или не съм? М.Е. от Пловдив”.

Мъж сте, разбира се, щом имате някакъв опит с жените. Занапред давайте възможност на дамите да ви говорят за „оная работа”, а вие ги предпочитайте или отбягвайте. Що се касае до приказките на вашите приятели, то говорете и вие. Например: „Абе, снощи бях с едно осемнайсетгодишно….абе - кво да ви кажа – крачета, гърди…. Кукличка. Заведоха я на тавана на братовчеда… И като почнахме да….” Ако успеете умело да им разкажете нещо такова, вашите приятели ще се почувстват точно така, както се чувствате сега вие. 

Защото по съвсем друг начин се чувства една двадесетгодишна жена – А.Х. от Пазарджик: „Млада съм и приятелят ми е почти на същата възраст. Той обаче не иска да излизаме, да живеем…. на дискотека, кръчма или нещо подобно, а предпочита да стои пред телевизора или лаптопа у дома си. Хубаво ми е с него, но това не съм аз и не знам какво да правя?”.  

Млада госпожице, вие имате две възможности. Или да остане во веки веков пред екрана сгушена с вашия приятел, или да се отървете веднъж завинаги от еснафското спокойно съзерцание и да изживеете младия си живот така, както ви харесва. Не се безпокойте – еснафлъкът няма да ви отмине, защото живеете в България. Има и трета възможност – да мамите приятеля си, но тогава пак няма да приличате на себе си.

„Д-р Петков, аз съм 38-годишна и от дванадесет години се виждам почти всеки ден с един мъж. Напоследък обаче усещам, че започвам да се влюбвам в друг, а ми е трудно да се разделя с моя приятел. Какво да направя? Все пак не съм в първа младост. Д.Е. Стамболийски.”

Да, вие не сте в първа, но сте във втора младост. И ви съветвам без колебание да я изживеете, защото трета младост няма да има. Щом човек обича, всичко му е простено. От любов се извършват такива невероятни неща, та какво остава за приключване на една стара връзка. 

Просто трябва да се отървете от натрапчивият 12-годишен навик и да се отдадете на новата си любов.

По този начин няма да ви се налага да лъжете предишния мъж, настоящия мъж и себе си.  И ще се почувствате щастлива и свободна като абитуриентка.

Не така се чувства обаче Н.Л. от Пазарджик: „На 28 съм и от няколко месеца съм женен за много красива жена, която обичам. Но вижте, когато сме в леглото тя иска да любим само в „класическата” поза и нищо друго не ми позволява да правя. Това ме потиска.”

Искам да ви убедя, че едва ли би се намерил на света потиснат мъж с толкова красива жена в леглото си. Така че любете си я често, целувайте я, галете я нежно, обичайте я. Покажете й някое еротично списание или филм за да се убеди тя с очите си, че няма нищо неприлично в това двама влюбени да правят всякакви щуротии в леглото. А когато жена ви научи някои неща и се отпусне се страхувам драги ми Н.Л. от Пазарджик, че вие ще започнете да изпитвате носталгия по „класическата” поза. 

„Имам приятел, с който достигнах до оргазъм. Но от известно време изведнъж спря да ми бъде хубаво. Любим се по същия начин, както преди, но не е същото…… Х.Х. от Пловдив”.

Уважаема, не се тревожете за нищо, щом можете да достигате  до оргазъм. Просто престанете да се любите „по същия начин”. Например правете го в банята под душа, докато говорите по телефона или гледате телевизия, на масата в кухнята. 

Ако и това не помогне, опасявам се, че трябва да си търсите друг  „творец” на оргазъм от срещуположния пол. 

Точно в обратното положение се оказал Б.С. от Велинград: 

„Жената, с която живея, е в състояние да изживее по няколко оргазма на ден и изисква това от мен – сутрин, вечер, дори и в обедната почивка. Аз съм учител по физкултура. Не съм стар(36 г.), но въпреки това ми е трудно да се справям…...”

Да…..  Не сте за завиждане, защото явно имате работа с нимфоманка. Но не сте и за оплакване при толкова много и качествен секс. Затова или трябва да си смените професията, за да отделяте повече време на вашата приятелка, или да се  примирите с мисълта, че ще си имате и „помощник”. При втория вариант може спокойно да продължите работата си като физкултурник. 

„Млада съм, симпатична съм. Искам да се влюбя, а не мога…… А.С. Панагюрище.”

Любовта драга, А.С. не е като сладолед, който може да си купиш от първия павилион. Освен това любовта е истински плен за душата, сладка зависимост, която не дава покой. Ето защо, докато сте млада, наслаждавайте се на свободата си, защото любовта ни връхлита изневиделица и коварно обсебва живота ни. Тогава отърване няма! И все пак ви пожелавам любов.

Дами и господа, 

За днес времето ни изтече. Надявам се да не съм ви отегчил много с думите си, а вие да сте открили за себе си нещо рационално в тях. Приемете моите почитания. 

Д-р Милен Петков, психоаналитик    

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?