Следвайте ни

Денят на Съединението не е време за разделение

viber icon

Силата на българите е изпитана в много битки. Не всички са завършвали с победи, но след всяка следваща сме ставали по-устойчиви и силни. За мъдростта на българския народ говори фактът, че най-важната победа е завоювана без капка кръв, ако не броим нелепата смърт на капитан Райчо Николов. Съединението е най-значимият исторически акт, който българите са постигнали сами, против волята на Великите сили. Днес повече от всякога имаме нужда от мъдростта да помним, защо сме силни. 

"Съединението прави силата".

Девизът, които стои на сградата на Народното събрание, е ключът към вратата, която води към верния път. Днес, във времена на ескалиращо напрежение и протести, когато българи се изправят срещу българи със стиснати юмруци, най-много имаме нужда да останем на висотата на това послание.

Денят на Съединението не е време за разделение. Да го посрещнем единни, с мисълта, че България е над всичко и над всички.  

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

хан Крум

хан Крум

05.09.2020 | 19:08

"Съединението" е най-голямятя гявря с България, защото е не Съединение, а разединение на България от група платени западни и турски лакеи.

Отговори
2 3
Кико

Кико

05.09.2020 | 12:00

Повече от 20 герберски идиота на измънкат нещо срещу Радев на 6 септември не виждам. Силни сте само по форумите и то срещу заплащане. Като вкарат мутрата в кауша ще се разбягате като мишки.

Отговори
4 5
Стоил

Стоил

05.09.2020 | 12:38

Ела да ни видиш колко сме в деня на Съединението,ако нямаш работа на село!

Отговори
4 3
Тошко

Тошко

05.09.2020 | 22:10

Радев само да посмее да дойде в Пловдив, ще види от къде ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО!

Отговори
5 2
Р. Каменов

Р. Каменов

05.09.2020 | 10:10

Това каза лицето Румен Радев преди една година неговия празник е 9 септември! повече се призовава за ново Съединение, но се пропуска, че то минава през разделение - епохата иска от нас да се разделим с всичко, което тежи и спира движението на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, с арогантността и апатията. Да отхвърлим нихилизма", заяви държавният глава в изказването си. Румен Радев призова да помним, че "най-страшна е присъдата на следващите поколения", а "съдбата на нацията се кове тук и сега". По думите на президента, дълг на българите е заедно да съградим достоен и справедлив живот в свободна, демократична и просперираща държава. "Днес идейната безпътица на първенците катастрофира в апатия, отчуждение и безверие", заяви Румен Радев и подчерта, че отдавна не знаем какъв е идеалът на нацията ни, а съединението остава повече на думи. "Търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг към настоящето и бъдещето", отбеляза президентът

Отговори
3 8
Фиго

Фиго

05.09.2020 | 09:27

Само да не се появи Радев разделителя, че ако той се появи в нашия град, освен разделение друго няма какво да се случи.

Отговори
10 4
даааа

даааа

05.09.2020 | 08:49

то хубаво ама руската подлога фигуранта със зелените чорапи пак ще се изд.иска и в този ден.такъв бок.ук не е имало в цялата история на българия

Отговори
16 7
Митьо

Митьо

06.09.2020 | 00:23

Фигуранта ви еб. мамата на гербадийската кочина.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?