Следвайте ни

Белезници щракат в София и в Перник. А в Пловдив - кога?

viber icon

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново показа желязна ръка и непоклатима воля да пребори корупцията у нас. Първите резултати вече се виждат в Перник. Заради водната криза там и начина, по който са харчени публични средства, белезниците щракнаха за онези, решили да блажат от участието си във властта. Зад решетките преспа и министърът на околната среда и водите Нено Димов.  

Все още не е ясно какво ще намерят разследващите в банковите сметки на заподозрените и техните роднини, но със сигурност те ще изглеждат като девици в сравнение с пловдивските им колеги.  

В поредица свои разследвания "Марица" осветли действията на приятелския кръг около бившия кмет Иван Тотев и шефа на ВиК Спартак Николов, които отдавна би трябвало да привлекат вниманието на Специализираната прокуратура. И с просто око се вижда, че цялата група рязко вдигна стандарта, откакто е във властта. Повечето от нейните членове влязоха в политиката с омачкани панталони, басмени рокли и дългове, но излизат с луксозни жилища, скъпи коли и пропътувани стотици хиляди километри в екскурзии по света, за които чиновническите заплати видимо не стигат.  Не е нужно да се правят дълбоки анализи на данните от НАП за доходите на въпросите лица и свързаните с тях фирми и роднини, за да се види, че просперитетът им никак не отговаря на официалните приходи. 

За да трупат пари чрез влияние и власт, активистите на приятелския кръг използват всякакви действия по ръба на закона - обществените поръчки, възлагани на избрани фирми, някои от които явно свързани с октопода (христоматийните примери за тази порочна практика се намират в архивите на ВиК), придобиването чрез свързани лица на евтини общински имоти и други апетитни терени, върху които след това се реализират огромни печалби, източване на пари от общинската или държавната хазна чрез външни поръчки и договори за услуги на килограм...      

Корупционните схеми под тепетата са съшити с бели конци. Засега обаче явно никой не желае да ги разплете или ако все пак опита, удря на камък с давностните срокове на извършените зулуми.  

Дано не дочакаме беля като в Перник, за да защракат белезниците и под тепетата... 

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

007 агент

007 агент

11.01.2020 | 11:49

а в пловдив кога ????????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговори
15 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?