Следвайте ни

В Стамболийски правят рампа за инвалиди в жп подлез

viber icon

През последните дни сме изправени пред голямо изпитание, заради новия вирус, но както казах, няма да позволим паниката да парализира живота и работата в общината. Взели сме мерки, за да се предпазваме и продължаваме да работим, каза кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев. Той и екипът му  са се заели с осигуряването на достъп на трудно подвижни хора до жп-подлеза от северната му страна.

"Знаете, че има изградени асансьори в южната част, като те са по проекта на НКЖИ, в който бе включен ремонтът на гарата в Стамболийски. Северният вход-изход обаче остана извън проекта. Така че, ние ще изградим там съоръжение, за да може хора с инвалидни колички, трудно подвижни хора и майки с детски колички да имат по-лесен достъп до подлеза, обясни Георги Мараджиев. Той допълни, че вече са проведени срещи със специалисти от различни фирми, специализирани в производството на асансьори, рампи и платформи. Ще бъдат изготвени оферти за няколко вида платформи, след което ще бъде избран най-добрият вариант. Много бързо след това съоръжението за достъп до подлеза ще бъде изградено. 


Мараджиев пусна снимки във Фейсбук от срещата със специалистите и уточни, че те са били проведени преди обявяването на извънредното положение в страната и затова на снимките са без предпазни маски. 
 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?