Следвайте ни

Спипаха камион на "Пътинженеринг" да ръси строителни отпадъци край Въча

viber icon

Камион на фирма "Пътинженеринг" изхвърли строителни отпадъци на терен до дигата на р. Въча край Йоаким Груево. Ето какво разказа кметът на Община Стамболийски Георги Мараджиев във ФБ за случая и публикува снимки:

"И аз вече започвам да пиша като недоволен гражданин. Но с тази разлика, че ще показвам и недоволството си, а също и силата на закона, който всички трябва да спазваме. Аз съм спокоен човек, но днешната наглост ме провокира да кажа: И аз имам нерви! Ще сезирам прокуратурата за наглото поведение на шофьор на камион на фирма „Пътинженеринг“ – Пловдив. Той ще отнесе и солена глоба за изхвърлянето на строителни отпадъци на терен до дигата на река Въча в землището на Йоаким Груево. Служител под прикритие е заснел камиона и ме сигнализира. Незабавно на място се отзова екип от отдел "Общинска собственост" и служители на реда от РУ - Стамболийски. Шофьорът на „Пътинженеринг“ нямал никакви документи, с които да легитимира действията си и му е съставен акт. След като актът му е връчен, той въпреки това изпразнил товара върху терена. Наглостта му била още по-голяма, когато съобщил на комисията, че не за първи път изхвърля тук отпадъци и даже споменал имената на двама известни пловдивски политици с цел да няма акт. Не ме интересува фирмата „Пътинженеринг“, нито за кой работи Тинчо, шофьорчето от Смолян. Служители под прикритие ще продължават да следят и ще снимат нарушителите. Предупреждавам всички строителни фирми, които изхвърлят строителни отпадъци, пръст и боклуци да забравят района на община Стамболийски, Марица и Въча. А за днешната наглост и фирмата, и шофьорът Тинчо ще си понесат отговорността. Ще сигнализирам и Областна управа за появилата се опасност за дигата на река Въча. На снимките ясно се вижда какво се е случило днес на мотопистата, а снимките с белия камион са от вчера. Направени бяха от мои служители, но шофьорът успял да избяга. Подаден е обаче на полицията за издирване. Тук е мястото да благодаря на началника на РУ Стамболийски Ангел Керпиев. Войната ще продължи срещу всички, които си мислят, че могат да замърсяват природата. Тази община е наш дом и ще я защитя с всички средства, които законът ми позволява!

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Браво

Браво

20.01.2021 | 23:15

А къде е сладураната Дани ,заради която няма да има Околовръстен път .Тя плаче само да запълва дупки.СРАМ!Иначе евала на кмета!

Отговори
3 0
Минаващ

Минаващ

20.01.2021 | 19:51

Браво на кмета!

Отговори
7 0
Минаващ

Минаващ

20.01.2021 | 19:50

Браво на този кмет

Отговори
6 0
Чишо

Чишо

20.01.2021 | 17:01

Е това е кмет не като Шушумингата на Пловдив .

Отговори
15 1
Браво на кмета!

Браво на кмета!

20.01.2021 | 16:24

А кои са имената на двамата споменати политици?

Отговори
20 0
Майна

Майна

20.01.2021 | 16:16

Тинчо лай-ното от Смолян шу.товете юмру.ци и да хваща към баира за Смолян . Наг.ъл смолянски долн-поробен бо-клук. Чак и плаши с политици . Ти е,Б-а майк.ката смолянска , Ей такива селя.ндури напълниха Пловдив

Отговори
17 2
Цццц

Цццц

20.01.2021 | 15:53

Само така Кмете, млати по кратуните тъпунгерите, където си въобразяват, че България е гето.

Отговори
25 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай