Следвайте ни

Село моли Исус Христос за разрешително за цех

Инвестицията в бутилиране на изворна вода в Осиково е на братя Неделеви от Стамболийски

viber icon

В девинското село Осиково се помолиха дружно за разрешително за цех за бутилиране на изворна вода. В селото има вярващи членове на Българската божия църква, начело с кмета на селото Велин Палигоров и семейството му.

В новата зала на читалището преди броени дни безплатен концерт са изнесли ученици от музикални училища, доведени от пастор от евангелската църква. След концерта пасторът се помолил за решаването на проблемите на населението на родопското село.

"Спонтанно хората поискаха да се помолят и за издаването на разрешително за цеха за бутилиране на изворна вода, на която инвестиция селото разчита за отварянето на работни места", каза кметът Палигоров. Той искрено вярва, че Исус Христос помага на неговото семейство и на Осиково. 

Инвестицията в бутилиране на изворна вода в селото е на братя Неделеви от град Стамболийски. Водата извира в местността Бялата стена до Осиково от древни времена. В селото, което е на края на Смолянска област и е изолирано от останалата част на общината, разчитат инвеститорът да отвори цеха, за да се реши проблемът с голямата безработица и обезлюдяването от изселването на местните в големите градове. Инвеститорът планира да отвори поетапно 35-40 работни места.

Заради инвеститорския интерес до бъдещия цех през миналата година в селото се направи 750 метра улица с 550 000 лева целеви средства от държавата, отпуснати на община Девин. Разрешителното обаче продължило да се бави досега.

Той също е член на Божията църква. Първи в евангелската църква от селото започва да вярва семейството на Палигоров, който вече е трети мандат кмет на Осиково. Той е убеден, че за това време селото от унищожено и на изчезване започва да се връща към живот. През годините, в които е кмет, осиковчани успяха да си извоюват пътят им до селото да бъде асфалтиран, като лично занимаваха Бойко Борисов.

"53 години нямахме път и се молихме на Бога. И ето че има път", казва Палигоров. Селото отглежда ягоди и реколтата им се котира по големите градове и Черноморието. Кметът отдава успехите на вярата в Исус Христос. В почивните дни той обикаля цялата държава, за да свидетелства със своя живот на сбирки на евангелската църква. И разказва как мюсюлманин става вярващ евангелист, след като починало първото му дете.

Вече е свидетелствал как Исус му помага в живота в Пловдив, Ямбол, Нова Загора, Бургас, Несебър, Поморие, Габрово, Враца, Вършец и други градове в страната.  "От 1993 г. съм приел християнството. От съществена важност за всеки човек е да вярва, да си направи избора, никога не съм го крил и където ме канят, винаги ще свидетелствам със своя живот", заявява Палигоров. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?