Следвайте ни

Милионерът Мараджиев дари януарската си заплата за прегледи на жените

viber icon

Заплатите на кметовете на общини около Пловдив може да се струват високи и близки до министерските, но и отговорностите на един кмет не са по-малко от тези на министър. Така коментират управниците размера на месечните си възнаграждения и допълват, че се определени, спазвайки закона и след гласуване от съветниците.  

Репортер на "Марица" провери какви месечни възнаграждения гласуваха местните парламенти на управниците край Пловдив. Сред първенците се нареждат кметовете на общините Карлово и  "Марица" и Стамболийски.  Д-р Емил Кабаиванов се подписва срещу 3680 лева, колегата му от община "Марица" Димитър Иванов - срещу 3500 лева.

Кметът милионер Георги Мараджиев ще получава през 2020 година около 3560 лева. Още с първата си заплата той вече финансира и осигури безплатни прегледи за жените на територията на общината. 

Кметът на една от най-малките общини в Пловдивско с близо 3000 жители - Лъки,  Валентин Симеонов ще се подписва всеки месец на ведомост от 2700 лева. Толкова ще получава през 2020 г. и кметът на Хасково Станислав Дечев.   

Управникът на ​община Асеновград д-р Христо Грудев ще управлява община с 15 населени места срещу  2675 лева, а колегата му от община "Родопи" Павел Михайлов работи за 2500 лева. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?