Следвайте ни

Кметът на Стамболийски: Не ме е страх от глутницата, притесняват ме помиярите

viber icon

Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев излезе с позиция за твърденията, които се тиражират по отношение на имотното му състояние. Ето какво гласи тя:

"Имотното ми състояние и всички сделки близо година бяха проверявани от Националната агенция по приходите (НАП). През декември 2020 г. проверките на мен, на фирмата, на внучката, на жена ми, на сина ми и неговата съпруга приключиха.

В решенията няма посочено нито едно, ама нито едно нарушение! Всички приходи надвишават разходите. А приходите от дивиденти са още от преди да стана кмет през 2015 г.

Всички средства до стотинка бяха проверени. Честен труд. Не вярвате! Елате във фабриката да поработите на заплата три пъти по-висока от тази, която взимате. Да видите в малкия град как се работи и как се печелят пари. Тук не е като да си пишеш есемеси и да чатиш в социалните мрежи!

Знаете ли какво е глутница с водач? Ако не знаете, ще Ви кажа. Глутницата чака заповед от водача. И напада. Къса месо. Защото някой ще плати да оплюем, да смачкаме всеки, който не е най-добър, но в момента на дадената позиция по-добър няма. Това е глутницата.

А помияр знаете ли какво е? Помиярът се умилква, търси приют, някой да го нахрани, за да се прави на водач пред някоя породиста кучка и накрая подвива опашка и отново е на улицата. Не се притеснявам от глутницата, а от помиярите!

Цялата информация по отношение на имотното ми състояние, с която някои медии заливат през последните дни своите зрители и читатели, е нищо повече от куп фалшиви новини, непроверени и папагалски повтаряни по думите на един бивш общински съветник от Стамболийски, който е осъден на две години условно с четири години изпитателен срок за злоупотреба с евросредства.

В списъка от медии, които тиражират фалшивите новини вчера се подреди и г-н Карбовски. Той задава въпроси, без дори да е стъпвал в „малкия град Стамболийски“, както нарича родното ми място. Ще му отговоря, макар че той мен не ме е питал, въпреки че преди известно време ми отправяше поздравления и пожелания за успех в личен чат по месинджър.

Днес ми задава въпроси. Искам и аз да попитам г-н Карбовски кой е казал, че хората в малкия град не могат да имат това, което имат и хората в големия град и защо си мисли, че в малкия град не могат да се печелят достатъчно пари, за да може човек да си позволи определен стандарт на живот?

Всичко, което имам е резултат от дългогодишен труд от 1988 г. до 2015 г. в частния бизнес – от продажба на цветя до производството на полиетилен и стреч фолио, и с декларация от 2013 г. много преди да стана кмет, встъпвам в длъжност с декларирани 700 000 лева.

Така че, имал съм достатъчно средства много преди да стана кмет и след това всичко съм обявил в декларациите, които всяка година съм подавал. Показах ги на цяла България, обявих и дивидентите в предаването на Антон Хекимян по БТВ преди година, когато пак бях атакуван с фалшиви новини за имотното ми състояние.

И още нещо – щях ли сега да публикувам снимки в личната си страница във ФБ, ако имаше нещо нередно! А за сведение на любопитните – високопроходимият Мерцедес не е мой! Обвиняват ме в някакъв трик, свързан с покупко-продажба на земя и това е пълна лъжа, за което имам документи и също съм показвал вече многократно в медиите.

Не мога да повярвам колко глупости се изговориха и изписаха и за някакви несъществуващи данъчни задължения на фирма „ПолипластМараджиев“, която аз създадох и след като станах кмет оставих на сина си, който продължава да я развива и управлява успешно. Ето моя отговор на този въпрос, който фалшиви новини превърнаха вече от въпрос едва ли не в неоспорим факт.

Е аз ще го оспоря:

– „Полипласт Мараджиев“ ЕООД – Стамболийски не дължи данъци на община Родопи в размер на 150 000 лева. Всички данъчни задължения, споменати във въпросното интервю, за данъчните години 2016 г., 2017 г., 2018 г. и 2019 г. са платени.

– В Пловдивския Административен съд няма дело за неплатени данъци, дължими от „ПолипластМараджиев“ ЕООД.

– "ПолипластМараджиев“ съди община „Родопи“ за неизвършени услуги за близо 63 000 лева плюс лихвите, за които Община Родопи няма право да получи плащане на такса за битови отпадъци.

– Това дело не е за данъци, а за такса и не се води от община Родопи, а от „ПолипластМараджиев“ ЕООД, и не е за 150 000 лева, а е за около 63 000 лева.

– Делото се води, защото по закон никой няма право да се обогатява за сметка на друг, включително и община Родопи няма право да се обогатява за сметка на „ПолипластМараджиев“. Това са моите отговори на въпросите на медиите, които тиражират фалшиви новини. Имам и аз един въпрос: Защо никой не ме попита защо се тиражират тези новини? Отговорът е повече от очевиден: Заради съобщените в публичното пространство имена, които следва да бъдат поръчково злепоставени!!!"

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

ФРОГ нюс

ФРОГ нюс

07.02.2021 | 18:44

Ако зад мен стои държавата ....по точно управляващите и мен няма да ме е страх от нищо...Гешев е човек на власта,

Отговори
0 0
Стамболийски

Стамболийски

04.02.2021 | 23:14

Много поздрави за платената ви цензура.

Отговори
2 0
НАП

НАП

04.02.2021 | 23:08

Да каже за първият си милион кмета на Стамболийски. И всичко ли е лъжа което излезе в медиите за кмета на Стамболийски, Половината да е истина и е за разследване и да подаде оставка.

Отговори
1 0
Вълчак

Вълчак

25.01.2021 | 09:07

Ако си част от глутницата, няма как да те е страх от нея.

Отговори
10 1
дякона

дякона

24.01.2021 | 20:54

Проверките на НАП и други агенции са ПУНТА МАРА. Те са дириживани. Да не би от НАП да намериха нещо нередно при Цветанов.....НАП и цялата държава се контролира от ГЕРБ,

Отговори
22 1
Truman

Truman

24.01.2021 | 20:47

Кмета на Стамболийски е един брутален тип който се пасва иделано на повечето величия от ГЕРБ.Когато ГЕРБ си подбира кадрите ,основният критерий е да са безочливи и брутални. Простолюдието в Стамболийски казва: Този кмет направи пейки,шъдравани и подобни. Като се стичат пари от София,"печелят" проекти и удвояваш на хората данъците не пейки а трабва да позлатиш улиците. Хората с умиление ще си спомнят за Графа-Иван Атанасов,предишният кмет,който си отиде от този свят смазан от съдебни дела...

Отговори
18 1
Дгд

Дгд

24.01.2021 | 20:26

Крадец да си е.е майката

Отговори
18 1
ВЪПРОС ЗА 1 МИЛИАРД ДОЛАРА

ВЪПРОС ЗА 1 МИЛИАРД ДОЛАРА

24.01.2021 | 18:35

Като си такъв честен и богат БИЗНЕСМЕН що ти е да ставаш КМЕТ за заплата от 1 800 лева които един твой работник по твоите думи взима повече ??? Има ли логика в това ? Толкова ли си честен че си МЕСИЯТА за Стамболийски и селата към него ?? Тея ги разправяй на някой друг или на 5 годишно дете което вярва в дядо Коледа или Мраз...Все тая.....Стана кмет защото ФИНАНСОВАТА ФАЙДА ти е много повече от ПОЛИПЛАСТ другарю мургавелков..Защото само рушветите от МОНДИ които взимаш постоянно да си затваряш очите от ЕКО тероризма които тая фабрика за целулоза бълва ежедневно и трови хората в Стамболийски и околните места е ГЕНОЦИД...Защото по ЕВРОПРОГРАМИ крадеш минимум по 2-3 милиона на година...Пускаш за ПАРК поръчка от 300 хиляди ,правиш 1 катерушка с 2 пейки за 5 хиляди,20 % са ТВОЯ човек ФИРМАТА и останалото в джоба/....Така се става за 1 година МИЛИОНЕР и за това имаш толкова имоти..а не че правиш ФОЛИО....Тея ги обяснявай на ПРОКУРОРА с който ядеш и пиеш и на който на срещите в ресторантите в тоалетните му слагаш по една дебела пачка банкноти да не те закачат/.///Ясно ли ти е ..БО=-КЛУК

Отговори
30 1
Нешо Тошков

Нешо Тошков

25.01.2021 | 08:17

Кой казва, че кмет получава доходи само от заплата ! За всеки реализиран проект се полага законно възнаграждение на изпълнителя, което е нещо нормално !

Отговори
0 10
Валентин ангелов

Валентин ангелов

24.01.2021 | 18:21

Ами ти от кои си бре ????Имаш ли огледало? Ти си също от помиярите , и това скоро ще го схванеш .Ти даже не си и помияр , Бо@лук си , ла@на , скрап.

Отговори
21 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай