Следвайте ни

Гешев с отговор за къщата в Барселона и танковете на Каракачанов

viber icon

Главният прокурор Иван Гешев се изказа по всички горещи теми по време на акцията в Пловдивско, която стигна до Кричим. "Чух, че танкове трябвало да дойдат, но не зная, за съжаление, дали тези бойни машини работят". Така обвинител №1 отговори на въпрос за обвиненията от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, че арестът на пловдивската шефка на "Басейнова дирекция" Цветелина Кънева е политически и прекалено брутален. Като военен министър Каракачанов предложи при следващата прокурорска акция да изпрати танкове.

  "Прокуратурата не се интересува кой какъв е, нито се съобразява с политическите последствия от своите действия", заяви Гешев. 

"Не делим хората дали са премиер, министри, богати, или социално слаби, а следим единствено дали е спазен законът. Прокуратурата прилага еднакви стандарти към всеки гражданин", беше отговорът на главния прокурор на питане докъде е стигнал казусът с разследването за къщата в Барселона и има ли образувано досъдебно производство.

"Не ми е известно испанските колеги да са искали информация от българската прокуратура, която се е самосезирала по случая. Колегите от спецпрокуратурата ще преценят дали да образуват досъдебно производство. Аз съм главен прокурор и не отговарям за всяка конкретна проверка", обясни Гешев.

За него случаят "Барселона" е рутинен и единствено представлявал интерес за медиите. Гешев допълни, че наблюдаващият прокурор ще прецени кого да разпита по този казус.

Обвинител №1 каза, че все още при него няма депозиран сигнал от парламентарната комисия за борба с корупцията относно Пловдивския панаир. "Независимо от това обаче ще извършим пълна проверка, ще бъдат разпитани всички замесени лица и ако се установят данни за нарушение, ще подходим, както изисква законът, независимо дали става въпрос за Георги Гергов", каза Иван Гешев.

Той е впечатлен от спокойствието в посетения район и особено от Перущица. Акцията, която се провежда днес, е на прокуратурата и полицията в Пловдив. "Тя е поредна по линия на битовата престъпност и целта е в края на годината да бъде сведена до по-ниски нива, посочи главният прокурор. 

"До момента има 15 отведени лица", заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов във връзка с акцията. И похвали за добрата организация шефа на МВР-Пловдив Йордан Рогачев и окръжния прокурор Румен Попов.

„Незаконен добив на дървен материал, търговия с цветни метали, управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества. Това се касае за първите три часа и в малките населени места”, поясни хода на днешната акция по селата окръжният прокурор Румен Попов.

По-рано Иван Гешев попита кметовете на селата от Община Стамболийски имат ли проблеми с криминалния контингент.  Изненадващо акцията в Ново село преминала без тараш в ромската махала. Малко след като пристигнал в селото, Гешев бил поканен от кмета Иван Стойчев да поговорят в кабинета. 

Обвинител №1 се интересувал дали в селото има жители с криминални прояви. Стойчев обяснил, че селото му е спокойно, хората работят, дори и тези от ромската махала. 

След разговорите Гешев потеглил към Перущица и Кричим. Преди това обаче похвалил общинската управа и кметовете по места. 

„Големи села, подредени села. Личи си, че добре работят кметовете“, казал Гешев преди да потегли към следващото населено място в региона. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

политически смешки

26.02.2020 | 18:17

Ха,ха,ха! Верваме ти! Всички сме равни....

Отговори
0 0

Пачо Шведа

26.02.2020 | 14:55

Гешев ако е възможно да провери лицето Спас Гърневски дали не е извършило длъжностно престъпление като е заложило като кмет част от културното наследство на Пловдив и България срещу кредит за чиновнически заплати. Той не е обслужвал кредита, за да вземе банката скъпоценния имот. Тази драма Пловдив я дължи изцяло на Спас Гърневски и е чудно защо никой не го спомена досега. Пловдивската дупка си е рожба на Спас. Да не забравяме и Волвата. Това престъпление към миналото и бъдещето на Пловдив.

Отговори
12 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?