Следвайте ни

Фестивалът на чушките и доматите на крачка от първото място

viber icon

Една от емблемите на Община Стамболийски – "Фестивалът на чушките, доматите, традиционните храни и занаяти", който се провежда всяка година в Куртово Конаре, участва в конкурс за най-любим кулинарен фестивал. До момента Куртово Конаре Фест е събрал 1400 гласа и е на второ място в надпреварата. От първото го делят само 100 гласа. 

Фестивалът в Куртово Конаре е един от най-атрактивните в региона. През септември майсторки на лютеницата забъркват вкусното зеленчуково пюре с местния сорт чушка куртовска капия и отгледаните на място розови домати. Всички гости и присъстващи могат да опитат вкусотията, която се раздава на намазана филийка хляб. По време на феста се предлагат различни местни специалитети, приготвени от местни майсторки с продукти от селото. Провежда се и конкурс Царица на лютеницата. Програмата е съпроводена с много джаз и рок изпълнения, както и народна музика.  

"Аз като кмет подкрепям фестивала всяка година и така ще бъде, докато управлявам община Стамболийски, защото това са нашите традиции, които са най-добрата ни реклама не само у нас, но и по-света, защото фестивалът отдавна вече придоби международна известност", каза кметът Георги Мараджиев и призова съграждани и приятели от страната и чужбина да подкрепят фестивала, като гласуват. 

Гласуването става на ФБ страницата на Конкурса, където е качена и анкетата:
https://m.facebook.com/questions.php…

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?