Следвайте ни

Спасиха още едно мече, този път близо до Чепеларе

viber icon

Самотно мече беше спасено в близост до Чепеларе, под главния път Смолян - Чепеларе – Пловдив. Експерти на РИОСВ-Смолян установяват, че самотно мече повече от два часа броди в близост до главния път днес. "Незабавно е сформиран екип, който е извършил оглед в района. Не са открити следи от майка. Мечето е уловено без да се използва упойка. 

МОСВ се свърза с Фондация „Четири лапи“ и мечето вече пътува към Парк за танцуващи мечки в с. Белица, където ще бъде настанено и ще му бъдат указани нужните грижи", съобщи Екатерина Гаджева, директор на РИОСВ - Смолян.

Това е трета акция за спасяване на мече региона. Припомняме, че екип на РИОСВ-Смолян спаси малко мече в землището на село Смилян на 4 юни. То беше намерено качено на дърво и също не бяха установени следи от майка в района. Експертите изчакали няколко часа, при което  констатирали, че мечето се движи по главния път от град Смолян за село Смилян. То беше уловено и със съдействието на МОСВ и фондация "Четири лапи" беше прието в Парка за танцуващи мечки в Белица, където да му бъдат оказани необходимите грижи.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?