Следвайте ни

Шина Гергьовска от Широка лъка закръгли 100 години СНИМКИ

viber icon

Кметът Николай Мелемов поздрави днес столетничката Шина Тодорова Гергьовска от Широка лъка, която на 23 юли т.г. навършва сто години. По традиция той и връчи поздравителен адрес и сумата от 500 лв., която Общината дарява на възрастните хора достигнали достолепната възраст.

Само добър човек може да доживее до тези години и да се радва на такава голяма любов и признание от близките си хора. Изразявам своето преклонение пред твоята мъдрост, трудолюбие и житейски опит. Дълголетният ти жизнен път е пример за всеотдайност и отговорност , каза Мелемов на рожденичката. Той й пожела здраве и още дълги години да се радва на децата, внуците и правнуците си. А всички те и бяха подготвили тържествено  за честване на рождения й ден.

Баба Шина, която е родом от Солища, благодари за вниманието. Тя се радва на добро здраве и достолепната възраст не й пречи да си сее градината с фасул и картофи, както и да се грижи за домашното стопанство.

 

Столетничката е работила в селското стопанство навремето, а след това  дълги години е била готвачка в местната детска градина. Тя има три  деца – двама синове и една дъщеря. За съжаление единият от синовете й наскоро е починал. Баба Шина се радва на 6 внуци и 10 правнуци. Всички бяха дошли да я поздравят и уважат. Столетничката няма рецепта за дълголетие, казва че каквото има с това се храни. От менюто обаче са изключени колбасите – салами, наденици и кренвирши.    

Столетничката беше поздравена и от кмета на Широка лъка Васил Седянков.

През тази година в Общината имаме две столетнички. Освен баба Шина, Босилка Ботунарева от Смолян навърши на 16 май т.г. сто години, съобщиха от пресцентъра на община Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?