Следвайте ни

Осъдиха рекордьор по нарушена карантина в Смолян

viber icon

Рекордьорът по нарушена карантина в Смолянско беше наказан със 7 месеца пробация от Районния съд в Смолян. 21-годишният Севдалин Костадинов не успя да обясни на съда защо не е спазвал упорито карантината си.

Младият родопчанин е сирак. Той се прибрал от Швеция на 13 април през КПП - Русе и още на границата е поставен под 14-дневна карантина. Той посочил, че ще я кара на адрес в Смолян, но това се оказало невъзможно, тъй като жилището било общинско, а роднините му отдавна не живеели в него. Институциите искали да го установят да кара карантината си при негови роднини в селата Петково и Елховец, но те не пожелали да го приемат. Чичо му в село Боево го приютил, но двамата се скарали и Севдалин избягал. Чичото пък подал сигнал в полицията, че племеникът му е откраднал два телефона, счупил му голям телевизор и му задигнал шведски крони на стойност около 1 500 лв.

Последно младият мъж е живял в обор в село Турян. Междувременно четири пъти спи в ареста за по 24 часа за нарушена карантина, след като е спипан да обикаля в Момчиловци, Рудозем, Елховец и Турян. 

Тъй като не работи никъде и няма къде да живее, съдът не му наложи глоба.

Пробата му за коронавирус е отрицателна. 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?