Следвайте ни

Почетният ни консул в Конго дари храни за 550 души в Смолян

viber icon

Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова се срещна с кмета Николай Мелемов, за да предостави поредното дарение  от хранителни продукти и дезинфектанти за крайно нуждаещи се от община Смолян. Помощта във връзка с пандемията от Covid-19  е била предоставена на ,,Българска национална гайдарска асоциация‘‘ с финансовата  подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България, обясни почетният консул.

Закупена е храна, многократни предпазни средства и дезинфектанти за 250 домакинства. Около 550 човека ще се възползват от тази помощ, посочват от управата на областния град. Всички тези продукти от първа необходимост ще бъдат раздадени в селата Широка Лъка, Левочево,  Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнат, защото те познават техните нужди и затруднения, посочи госпожа Игнатова.

Кметът Мелемов благодари на почетния консул, че с организираното дарение помага на жители от община Смолян  в този изключително труден момент, който настъпи за много хора вследствие на пандемията с короновируса и предприетите мерки против разпространяването й.

Фонд „Обединени срещу COVID-19“ е създаден за подпомагане на уязвими общности, засегнати от кризата с вируса COVID-19 в България. Фондът подкрепя дейности, насочени към първостепенни нужди, включително доставка на храни, лекарства, предпазни средства, ежедневна грижа, психологическа помощ и друг вид подкрепа, с които се цели оказване на помощ на най-уязвимите групи в обществото.

На срещата при кмета присъстваха председателят на Българската национална гайдарска асоциация Петър Янев, зам.-кметът Марин Захариев и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова, съобщиха от община Смолян.

Припомняме, че Почетният консул на България в Демократична република Конго Теодора Игнатова дари 100 пакета храни за крайно нуждаещи се хора от община Смолян в навечерието на Великден.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?