Следвайте ни

Опашка за ваксиниране навръх 3 март в Смолян

viber icon

При голям интерес преминава ваксинирането срещу Covid-19 в изнесения кабинет пред областната болница в Смолян, от която обявиха, че ще поставят ваксини за всички желаещи на националния празник.

От 9 до 13 часа в кабинета получиха първа доза от ваксината на АстраЗенека 52 души, а отвън чакаха още хора. Средната възраст на ваксинираните е 70 години, повечето са здравно осигурени.

"Има предварително записани, но има и хора дошли по линия на зелен коридор", каза д-р Петър Янев. 

"Много съм доволна, че има интерес към ваксинирането, не връщаме хората, обслужваме и неосигурените. Понеже е в болницата кабинетът, се радвам особено, че поне половината хора, които минават са от рисковите групи и хора с хронични заболявания. Това е особено важно, предвид кошмарните месеци ноември и декември, когато възрастните и хронично болните боледуваха тежко и много хора от рисковите групи починаха", каза д-р Емилия Апостолова, зам.-директор на болницата. Тя заяви, че има достатъчно налични ваксини за всички желаещи и в следващите дни.

 

 

 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?