Следвайте ни

Общинари дезинфекцират автомобилите на входовете на Златоград

viber icon

Общинари започват да дезинфекцират всички моторни превозни средства на входовете на Златоград. От днес в най-южния ни град се въвежда дезинфекционен пропускателен режим в светлата част на денонощието. 

"Във връзка с въведеното извънредно положение в страната ни и спазване на противоепидемичните мерки, въведени от Министъра на здравеопазването на Република България и по предложение, направено от общински съветници на извънредното заседание на Общински съвет Златоград, Кметът на Община Златоград Мирослав Янчев, със своя заповед въведе задължителен дезинфекционен пропускателен режим на входните точки на Община Златоград, включващ външно третиране с дезинфекционни препарати на навлизащите моторни превозни средства от посока Смолян – Златоград и Кърджали – Златоград.

Третирането на МПС ще се извършва от длъжностни лица от състава на Общинска администрация Златоград. Пропускателният режим ще се осъществява със съдействието на представители на Районно управление Златоград, всеки календарен ден, за времето от 08.00 часа до 17.00 часа, до повторно нареждане", обявиха от общинската управа.

В тъмната част на денонощието пропускателен режим няма да има. "Имаме информация от полицията, че основният трафик към града пристига в работно време. Камионите и автомобилите са много повече в работно време, отколкото вечерта. Затова се въведе този пропускателен режим, за да се намали риска от заразата, а и да опазим здравното си заведение от наплив на случаи. Не можем да осигурим денонощна дезинфекция, но всяка превенция е полезна", каза зам. кметът на общината Елмира Угорлиева

Общината има дарения от шлемове и гащиризони, както и от препарат за дезинфекция със сертификат. Даренията са от различни фирми. На двата входа на града на екипи ще работят общо 8 общинари и четирима полицаи. Общината набира и доброволци, които да пръскат автомобилите. Вече има изявено желание от двама души да бъдат доброволци, каза Угорлиева. 
 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?