Следвайте ни

Навръх Великден Забърдо посреща посланици с "Батальонът се строява"

viber icon

Кметът на село Забърдо Валентин Черпоков ще отправи покана към посланиците на Турция, Гърция и Румъния да посетят селото на 2 май.

Причината е, че тогава, навръх Великден, в родопския Холивуд ще празнуват връчването на награда на Черпоков за реклама на България. Високото признание бе от „Дестинация България”, което представя различните видове туризъм в страната, туристическия продукт на местните икономики, българските общини, продукти и услуги за хотелиерския бизнес и всичко, свързано с туризма в България.

Ако Техни Превъзходителства приемат поканата, лично кметът ще подари на всеки от тях  родопски китеник. Черпоков ще разведе комшийските дипломати до Чудните мостове и ще им покаже още красоти от района.

За празника на 2 май в Забърдо е поканен да пее и дуетът от миналото "Южен вятър", които се прочуха с неостаряващата казармена песен "Батальонът се строява".

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?