Следвайте ни

Малчуган предлага домашна лимонада на туристи в родопско село

viber icon

9-годишният Янислав си е направил щанд на центъра на смолянското село Могилица и черпи местни и туристи с домашно приготвена лимонада. Яни сам си е направил табелка и е украса на масичка пред къщата на баба му Елица в селото, известно с Агушевите конаци.

"Не продава лимонадата срещу определена цена, кой колкото му даде, а ако някой не му предложи нищо, Янислав не се сърди и пак го дарява с усмивка", каза кметът на Могилица Милко Кисьов.

Идеята на малчугана му хрумнала, когато пазарувал с баба си в магазина – видял лимоните и предложил да правят лимонада. В нея слага бъз и мента и гледа винаги да е студена.
Разположил е масата си близо до чешма край прочутите конаци и е стриктен в спазването на всички хигиенни мерки. Чашите му са чисти, а предлага и такива за еднократна употреба.
Малчуганът кара лятната ваканция. От две седмици е при баба Елица и вече впечатлява местните с предприемачество и постоянство.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?