Следвайте ни

Лекар от Девин е с COVID-19, още четирима заразени в Смолянско

viber icon

Новорегистрираните случаи на COVID-19 в Смолянска област за денонощието са пет - три жени и двама мъже. По общини са както следва: от Смолян – 2, Рудозем – 2, Девин – 1. Хоспитализирани са четирима – по двама в областната болница и в МБАЛ – Мадан.

Петият случай е лекар от общинската болница в Девин, който има леки оплаквания и е на домашно лечение.

Предстои предприемането на противоепидемични мерки и установяването на контактните лица, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

В събота стана ясно, че и лекар от Рудозем е с COVID-19. Той работи в извънболничната медицинска помощ. Медикът е установен като контактен на положителен в семейството. Според РЗИ- Смолян, той е с леки оплаквания и е изолиран в дома си за 14-дневна карантина. Контактните му са проучени.

Позитивен мъж на 59 г. от община Рудозем е починал в УМБАЛ “Св. Георги“ – Пловдив. Мъжът е бил опериран и е с хронично белодробно заболяване, съобщиха от РЗИ-Смолян.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?