Следвайте ни

Крадец мами магазинерки с майсторски фокус за рестото

viber icon

Крадец мами магазинерки в страната със свой изкусен номер да му развалят пари и да му върнат ресто. 49-годишният Ангел Николов от София ще отговаря за такава измама на две магазинерки в Районния съд в Смолян.

Николов подавал банкноти от стотачки, срещу които купувал по кутия цигари. При връщането прибирал рестото, после искал да му развалят друга банкнота от 100 лв. и при размяната на банкноти мамел продавачките и получавал двойно ресто. Не можем да разберем как успява да ги излъже, голям фокусник, казват запознати със случая.

В Смолян приложил схемата в два магазина на 27 март м.г. Първо влязъл в хранителен магазин и поискал 1 кутия цигари "Давидоф" и със схемата си успял да отмъкне от магазинерката В.А. 95 лв. В следващия магазин поискал да си купи кутия "Малборо" и измамил продавачката с 45 лв. ресто. Камерите на магазините го снимали и апашът бил разпознат, въпреки че бил с шапка.

Мъжът два пъти е лежал в затвора за кражби и измами. Съден е и за държане на наркотични вещества. Сега е задържан във Велико Търново за измами на магазинерки по същата схема както в Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

робот

робот

06.07.2020 | 15:04

Това е стар номер вади 100 лв. купува нещо дребно - цигари за 5лв. връщат му 95 лв. После се пробва: "а, имамал съм 5 лв. ето, върни ми 100-те" и си тръгва с рестото, ако се хване продавача!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?