Следвайте ни

Гранично родопско село обяви конкурс за свое лого

viber icon

Граничното село Буйново обяви конкурс за лого на селото си. Само на 2 км от границата с Гърция, боринското Буйново се слави с девствена природа, все по-предпочитана от туристите. Някога гранична зона, в селото отварят врати в последните години за туристи къщи за гости, семейни хотелчета, предлагат се и редица маршрути.

"Туризмът започна да се развива при нас, хората търсят такава непокътната природа за качествена почивка, а ние разчитаме на туризма. По тази причина искаме да ни разпознават и с лого. Всяко населено място си има герб, запазен знак, такова лого искаме да има и Буйново", каза председателят на местното читалище "Нов живот - 1956" Влади Божидаров.

От читалището подемат инициативата заедно с кметството. Те канят всички творчески личности излезли от селото, както и външни хора, но задължително ако са запознати с бита, поминъка и релефа на Буйново.

Крайният срок за участие е края на м. септември т.г., а творбите могат да се изпращат в читалището в селото. Комисия ще определи победител, на когото ще бъде връчена символична парична награда и почетен плакет.

"Неговото име ще остане завинаги в историята на селото. В логото трябва да се съдържат символи характерни за Буйново. Не сме определили кои точно, за да дадем свобода на творците, но меандрите на река Буйновска, многото мечки и глухари, дивите животни в нашия край, овчарството, всичко това е част от отличителните черти на Буйново", казва Божидаров.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?