Следвайте ни

Гайдарската асоциация дарява храна в 7 смолянски села

viber icon

Българската национална гайдарска асоциация  раздава лично  дарение от храни, предпазни средства и дезинфектанти  на 550 души от седем смолянски села.  Продуктите от първа необходимост получават нуждаещи се хора от  Широка Лъка, Левочево, Бостина, Писаница, Хасовица, Соколовци и Кутела. Решихме, че е най-добре кметовете на населени места да преценят кои хора да подпомогнем, защото те познават техните нужди и затруднения , посочи зам.-председателят на Гайдарската асоциация Теодора Игнатова, която е почетен консул на България в Конго.

Помощта във връзка с пандемията от Covid-19   е  със съдействието и инициативата  на Българската национална гайдарска асоциация‘‘ и с финансовата подкрепа от Фонд "Обединени срещу COVD-19“, иницииран от Български дарителски форум, Фондация „Америка за България“, Посолство на САЩ в България и Американска търговска камара в България.

Хранителните продукти раздаваха лично известният гайдар и председател на Националната гайдарска асоциация Петър Янев и   Теодора Игнатова  със съдействието на кметовете на населените места  и директорът на РД „Социално подпомагане“ Петя Пампорова.

Хората благодариха на Гайдарската асоциация за дарението, което им е изключително необходимо в тази трудна за тях ситуация, съобщиха от управата на Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?